Citroncreme med knas

Dansk

2014 Sous vide entre cote 290114

Den anden dag fik vi lækker okse entrecote tilberedt i sous viden. Kødet fik cirka 3 timer ved 55 grader, og til slut blev det stegt ganske kort tid på begge sider på en meget varm pande. Kødet var utrolig mørt, så det var en vellykket oplevelse. Hertil serverede vi en selleridressing, bestående af skyr, salt, peber, et finthakket bladselleri og en lille håndfuld forårsløg skåret i cirkler. Den kan også anbefales som tilbehør til et stykke godt kød. Nogle gange laver vi den med finthakket rå løg. Derudover var der også en salat af hvad vi nu lige havde liggende af rester, det vil sige avocado, cherrytomat, squash og feta.

Til dessert havde jeg lavet en lille citroncreme, som blev toppet med en knust IsIs choko orange småkage. En hurtig lille cheesecakedessert. Opskriften er også meget billig i kalorier på cirka 150 kalorier pr. person.

Citroncreme med knas

2 personer

  • 1 blad husblas
  • 200 g skyr
  • 50 g philadelphia neutral light
  • 1 citron
  • et godt strø vanillepulver
  • evt. 3-5 dråber flydende SØD
  • 2 IsIs choko orange småkager

2014 Dessert Citron creme 290114 (1)

Læg husblas i blød i koldt vand.

Bland i en lille skål skyr og philadelphia sammen. Drys med vanillepulver.

Skyl og tør citronen og riv den gule del (ikke den hvide, bitre del) af skallen ned i skålen og rør det hele sammen.

Tilsæt eventuelt 3-5 dråber SØD, hvis du gerne vil have den lidt sødere. Uden sødemiddel er desserten forholdsvist syrlig, men ikke så syrlig at den ikke kan spises.

Pres citronen og kom saften i en lille gryde. Varm den langsomt op. Knug vandet af den blødgjorte husblas og kom husblas ned i gryden. Rør rundt til husblassen er opløst og hæld herefter grydens indhold ned i skyr-cremen. Bland det hele sammen og del blandingen i to små serveringsskåle eller glas. Sæt desserten på køl til den skal spises.

Inden servering knuses småkagerne og fordeles på toppen af desserten.

2014 Dessert Citron creme 290114 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.