Boller i karry

Dansk

2014 Aftensmad Boller i karry 230114 (5)

Jeg kan godt lide innovativ mad og at prøve noget nyt og nye sammenblandinger, men jeg kan samtidig også godt lide engang imellem at få en rigtig klassiker, for ofte er der jo en grund til at de er klassikere, og her synes jeg at boller i karry hører hjemme. Denne opskrift stammer fra Hold maven flad af Charlotte Hartvig og Majbritt L. Engell. Jeg lavede opskriften stort set som den stod på papiret, bortset fra at jeg justerede den i forhold til at vi kun var 2 personer og opskriften var til 4. I opskriften bruges der 1 æble til 4 personer, men da jeg ikke gider spilde et halvt æble, kom jeg stadig et helt æble. Hvis du derefter laver en portion til 4, behøver du ikke nødvendigvis bruge 2 æbler.

Boller i karry

2 personer

  • 300 g hakket svinekød
  • salt og peber
  • 1 løg
  • 1 æg
  • ca. 1 spsk rugmel
  • 1 æble
  • 1 spsk karry (eller efter smag)
  • 1 tsk gurkemeje
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 dl kogevand fra kødbollerne
  • 1,5 dl milda 7%
  • ½ blomkål
  • 75 g perlebyg
  • en håndfuld persille

Hak løget meget fint og del portionen i to.

Kom det hakkede kød i en skål og bland det med salt og peber. Tilsæt æg, rugmel og halvdelen af det finthakkede løg og bland det sammen. Tilsæt eventuelt en anelse mælk, hvis farsen er for tyk. Lad farsen hvile en halv times tid i køleskabet.

Klargør blomkålen ved at skære den i meget små buketter. Du kan også helt skære de små blomkålskorn af for at lave en mere ensartet risret. Kom perlebyg i en lille gryde sammen med cirka 2 dl vand og eventuelt en halv bouillonterning. Det skal koge cirka 30 minutter.

2014 Aftensmad Boller i karry 230114 (2)

Bring en stor gryde vand i kog. Form farsen til små kødboller og kog dem i vandet. De er færdige, når de flyder op til overfladen. Tag dem op, når de er færdige, og læg dem til side på en tallerken. Gem et par deciliter af vandet og hæld resten ud.

Vask og riv æblet.

Kom lidt fedtstof i den tomme gryde, som du brugte til at koge kødboller i, og steg resten af løget heri. Tilsæt karry, gurkemeje, chili og revet æble og lad det stege med for at frigive smagene. Tilsæt 1 dl af kogevandet fra kødbollerne samt milda. Lad det koge op og smag til med salt, peber og eventuelt flere krydderier.

Kom blomkålen ned til perlebyggen og læg låget på. Lad det dampe med resten af kogetiden. Efter kogning hæld eventuelt overskydende vand fra.

Kom kødbollerne i sovsen og lad dem koge med i cirka 5 minutter. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis du ikke synes der er sovs nok. Skru ned for varmen og lad det stå, indtil perlebyggen er kogt færdig. Klip persille ned i sovsen og vend rundt. Herefter er retten klar til servering.

2014 Aftensmad Boller i karry 230114 (3)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.