Svinekæber i trykkoger

Dansk

2014 Aftensmad Svinekæber i trykkoger 240114 (1)

I går fik vi hevet trykkogeren frem fra skabet igen. For noget tid siden fik jeg købt nogle svinekæber, og nu var det så endelig blevet tid til at teste dem. Trykkogeren er jo helt fantastisk til de lidt sejere stykker kød, og her er svinekæber jo inkluderet. Fremgangsmåden er meget enkel: Brun svinekæberne på begge sider i trykkogeren (uden låg). Tilsæt herefter ønskede grøntsager (vi brugte løg, bladselleri, gulerod og pastinak skåret i mindre stykker), tilsæt en lille smule vand, men kun lige så bunden er dækket, og eventuelt en bouillonterning. Sæt herefter låget på og lad trykkogeren gøre sit arbejde de næste 45 minutter.

Da tiden var gået tog vi svinekæberne op af gryden og jævnede sovsen lidt samt smagte den til, hvorefter vi forsigtigt kom kødet tilbage igen. Kødet var helt fantastisk mørt og faldt virkelig fra sig selv og hinanden. Det var næsten ikke nødvendigt at bruge en kniv. Vi serverede kødet med knoldsellerimos blandet med lidt presset hvidløg. Jeg kunne nemt have spist flere grydefulde af det, så jeg håber bestemt ikke at det var sidste gang at det var på menuen.

2014 Aftensmad Svinekæber i trykkoger 240114 (2)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.