Nougatcreme med skyr

Dansk

2014 Dessert Nougatcreme 230114 (3)

I går fik vi også en lille hjemmelavet ting til dessert. Opskriften kaldes “Nougatcreme” og er fra Netslank.dk. Jeg foretog et par justeringer ud fra hvad jeg havde i skabene, og jeg tvivler meget på at deres kalorieudregning er korrekt, da der kom mindre i min dessert end der gjorde i deres, og mit kalorietal var stadig højere end deres. Men det er ikke første gang at deres udregning afviger fra min, og jeg synes jo at det er pudsigt at det altid er mit tal, der er højere end deres. Når det kommer til kalorier er det bedre at sætte tallet for højt end for lavt – så kan man nemlig kun risikere at spise mindre end beregnet. Det er i hvert fald min mening.

Jeg er dog ikke 100 % tilfreds med opskriften. I opskriften bruges et sukkerfrit smørepålæg fra Cavalier (det billigste sted jeg har set det er i Rema1000 – køb det aldrig i Netslanks egen butik, for de er ALTID dyrere med deres produkter, også dem der er frit tilgængelige i de lokale supermarkeder, så lad dig ikke snyde). 10 g af smørepålægget blandes sammen med skyr, og problematikken er at der er tale om så lille en portion at chokoladen kun farver skyren og ikke giver cremen nogen smag af chokolade, og så synes jeg at det er spild at bruge det. Hvis det blot er farven, som det handler om, har jeg vist noget brun farve liggende i en skuffe i køkkenet. IsIs laver et chokoladesmørepålæg, hvor der er en lille smule færre kalorier i – til gengæld er IsIs’ produkt også fyldt med mættende kostfibre (38 g versus Cavaliers 2,8), så overordnet set er IsIs’ produkt sikkert en bedre investering. Jeg har dog ikke smagt produktet, så jeg kan ikke sige noget om smagen. Cavaliers chokoladesmørepålæg smager sådan set fint nok. Jeg får det nogle gange på knækbrød med banan på – det smager også lækkert.

I den originale opskrift blev der brugt 15 g mørk chokolade 75 % og 30 g hasselnødder. Jeg måtte nøjes med 10 g hasselnødder og 10 g mørk chokolade 60 % for at holde mig under 200 kalorier pr. person. Den mørkeste chokolade jeg lå inde med var 60 %, og jeg er sikker på at man vil kunne få en lille smule mere chokolade i hvis man bruger en højere procent, men jeg er stadig usikker på hvordan de kommer op på tre gange så mange hasselnødder. Jeg brugte 300 g skyr i stedet for 400 g kvark, og så vidt jeg lige kan finde ud af, så er der flere kalorier i selv kvark med 1 % end der er i skyr, så jeg forstår slet ikke deres udregning. Udelader de måske at tælle toppingen med? I så fald, hvad er så pointen med desserten?

Det skal dog siges at jeg ikke følte at jeg manglede hverken chokolade eller hasselnødder på min dessert. Det så ikke ud af så meget, men det er jo heller ikke en kæmpedessert, og som lidt knas på toppen fungerede det fint. Jeg er dog som sagt ikke tifreds med opskriften, så det kan være at der kommer en ny version indenfor nærmeste fremtid. Jeg vil prøve mig frem til en udgave uden chokoladesmørepålægget, for jeg synes bestemt ikke at man får noget for sine kalorier. Du kan få 300 g skyr for 195 kalorier, men 10 g chokoladesmørepålæg koster 50 kalorier.

Nougatcreme med skyr

2 personer

  • 300 g skyr
  • 10 g sukkerfrit chokoladesmørepålæg
  • 10 g hasselnødder
  • 10 g mørk chokolade – mindst 60 %
  • eventuelt et par dråber SØD eller andet sødemiddel uden kalorier

2014 Dessert Nougatcreme 230114 (1)

Kom skyr og chokoladesmørepålæg i en skål og bland det sammen til en ensartet masse. Tilsæt eventuelt lidt sødemiddel, hvis du gerne vil have den lidt sød. Fordel blandingen i to glas eller serveringsskåle og sæt det på køl indtil servering.

Hak mørk chokolade og hasselnødder groft og fordel det på toppen af nougatcreme, hvorefter desserten er klar til servering. Hurtigt og nemt.

2014 Dessert Nougatcreme 230114 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.