Linse- og tomatsuppe

Dansk

2014 Aftensmad Tomat og linsesuppe 210114 (4)

Suppe skal man jo også have lidt af, når vejret er så koldt som det er, så det fik vi tidligere på ugen. Opskriften er fra Den Store Diabeteskogebog af Fiona Hunter og Heather Whinney, men jeg syntes at der var lidt for lidt kød i, så jeg lavede et par justeringer, også i forhold til selve fremgangsmåden.

Linse- og tomatsuppe

2 personer

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt
  • 1 stor gulerod eller 3 små
  • 1 stilk bladselleri
  • 65 g linser – røde eller grønne
  • 1 dåse flåede hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1 bouillonterning
  • 3 dl vand
  • 1 chorizo pølse (ca. 70-80 g)
  • 1 pakke skinketern (ca. 175 g)

Skræl og hak løget. Skræl hvidløg og gulerod.

Rengør peberfrugt og bladselleri og skær dem i mindre stykker. Skær også gulerod i mindre stykker.

2014 Aftensmad Tomat og linsesuppe 210114 (1)

Skær chorizoen i mindre stykker (mundfoldestørrelse) og svits dem let gyldne i den gryde, som du vil lave suppen i. Læg dem på en tallerken og sæt til side.

Kom lidt fedtstof i gryden og svits løget i et par minutter, til det er gennemsigtigt. Tilsæt grøntsagerne og skinketernene og svits dem en smule også. Tilsæt herefter dåsetomaterne, bouillonterningen, de 3 dl vand samt linserne og rør lidt rundt i gryden for at fordele det. Pres hvidløget, kom det i gryden og rør rundt.

Lad suppen koge op og læg herefter låg på og lad den simre en halv times tid. Suppen er færdig når linserne er kogt bløde men stadig har en smule bid.

Kort før suppen er færdig tilsæt da chorizostykkerne og lad dem koge med et par minutter. Smag suppen til med salt og peber og eventuelt andre krydderier efter smag.

2014 Aftensmad Tomat og linsesuppe 210114 (3)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.