Fyldte pandekager med laks, spinat og hytteost

Dansk

2014 Aftensmad Fyldte pandekager med laks 200114 (6)

Den anden dag fik vi frisklavede madpandekager med laks. Pandekagerne blev lavet med rugmel og hasselnøddemel, og de smagte udmærket men havde ikke den store smag i sig selv. Nøddemelet er jo nok mest anvendt for at undgå de dårlige kulhydrater fra hvedemelet, de bidrog i hvert fald ikke med særlig meget hasselnøddesmag. Måske hvis man spiste pandekagen alene, ville man kunne smage det, men tildænget med laks og spinat var smagen rimeligt begrænset. Overordnet set var det dog en udmærket og forholdsvist enkel ret. Opskriften stammer fra Netslank.dk og den findes nedenfor i min udgave.

Fyldte pandekager med laks, spinat og hytteost

2 personer

Til pandekagerne:

  • 1 æg
  • 20 g hasselnødder
  • 25 g rugmel
  • 1 dl mælk
  • et strø salt

Til fyldet:

  • 2 laksefileter
  • ½ citron
  • 250 g hytteost
  • 150 g frisk spinat
  • 2 fed hvidløg
  • 125 g cherrytomater

Kom mælk, æg, salt og rugmel i en skål og bland det sammen. Blend hasselnødderne fint og tilsæt nøddemelet til dejen. Rør det hele sammen. Du kan tilsætte lidt vand, hvis du synes dejen er for tyk.

2014 Aftensmad Fyldte pandekager med laks 200114 (1)

Skyl spinaten og lad den dryppe af. Klargør hvidløgsfedene ved at skære enderne af og fjerne det yderste lag.

Skyl cherrytomaterne og del dem i kvarte. Kom dem i en lille serveringsskål.

Bland hytteost sammen med salt, peber og eventuelt andre krydderier. Kom det i en serveringsskål.

Skær laksefileterne ud i tern – fjern skindet først, hvis der er skind på.

Find to pander samt en stor gryde frem. Alternativt kan du nøjes med én pande og stege pandekagerne først. Læg dem på en tallerken med en anden tallerken over som låg for at holde dem lune, mens du steger laksen.

2014 Aftensmad Fyldte pandekager med laks 200114 (3)

Sæt en gryde med låg over med en smule vand i bunden. Når det koger kommes spinaten i og hvidløget presses ned i gryden. Læg låget på og damp spinaten indtil det er faldet sammen. Det går meget hurtigt, så hold øje med det, og selvom der kommer en enorm bunke spinatblade i gryden, så fylder det næsten ikke noget, når det er dampet færdigt. Rør herefter lidt rundt i spinaten for at fordele hvidløget.

Bag to pandekager i lidt fedtstof. Steg lakseternene og pres citronsaften ud over. De skal ikke have særlig lang tid.

Herefter er retten klar til servering. Du kan enten komme fyld i og rulle pandekagen sammen eller servere det oven på pandekagen.

2014 Aftensmad Fyldte pandekager med laks 200114 (5)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.