Hindbærcotta med skyr

Dansk

2014 Dessert Hindbær cotta 210114 (5)

I går fik vi en rigtig lækker dessert, som var en variation af den skyrcheesecake jeg lavede for et par uger siden. Jeg bruger rigtig meget skyr i min hverdag, både som dressing, til morgenmad og dessert, og jeg har efterhånden fundet ud af at tilføjelse af en lille smule flødeost til blandingen gør skyren mere cremet og dessertagtig, og flødeosten er noget billigere i kalorier end fx fløde, som også kan give skyr lidt ekstra dybde. Den følgende dessert viste sig at være meget lækker, kun koste cirka 150 kalorier pr. person og være hurtig at lægge sammen, så der vil sikkert komme en del lignende desserter i fremtiden. Jeg kalder desserten hindbærcotta, da den minder mig om en pannacotta, og jeg synes ikke rigtig at den talte som cheesecake, når der ikke er kiksebund eller knas i.

Hindbærcotta med skyr

2 personer

  • 50 g philadelphia naturel light (eller anden lignende flødeost)
  • 200 g skyr
  • 150 g frosne hindbær
  • 1-2 spsk sukrin eller andet sødemiddel uden kalorier
  • 2 blade husblas
  • eventuelt vanillepulver

Kom de frosne hindbær direkte fra frost op i en lille gryde. Hæld lidt sukrin henover, læg låg på gryden og lad hindbærene koge langsomt op.

Læg to blade husblas i blød i lidt vand.

Knug det meste vand af den udblødte husblas og kom det ned i gryden til hindbærene. Rør rundt indtil husblassen er opløst og jævnt fordelt i kompotten – det tager kun et par sekunder. Sæt gryden på køl i køleskabet med låg på i cirka 20 minutter, indtil kompotten er kølet ned men endnu ikke fast i konsistensen.

Kom skyr og flødeost i en lille skål og bland det sammen med en ske. Tilsæt eventuelt vanillepulver og rør igen.

2014 Dessert Hindbær cotta 210114 (1)

Find to serveringsglas eller -skåle frem og kom en spiseskefuld hindbærkompot i hver.

Hæld herefter resten af hindbærkompotten ned i skyrblandingen og bland det sammen til en homogen masse. Fordel hindbærblandingen i de to glas og sæt dem på køl indtil servering.

2014 Dessert Hindbær cotta 210114 (2)

Desserten kan eventuelt pyntes med lidt friske hindbær på toppen.

2014 Dessert Hindbær cotta 210114 (4)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.