Tunfrikadeller med hjertesalat

Dansk

2014 Aftensmad Tunfrikadeller 070114 (6)

For lidt tid siden fik vi tunfrikadeller. De var faktisk ganske udmærkede, omend en smule skrøbelige at stege. Opskriften er fra Netslank.dk og kommer her nedenfor gengivet efter hvordan jeg selv lavede den. Ingredienslisten er primært den samme, men jeg synes at deres rækkefølge hvorved man laver de forskellige elementer er meget ulogisk, så den har jeg forbedret.

Tunfrikadeller med sprød hjertesalat

2 personer

Til frikadellerne:

  • 1 dåse tun i vand
  • 1 håndfuld persille
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 50 g skyr
  • ca. 2 spsk rugmel
  • salt og peber

Til salaten:

  • 1 hjertesalathoved
  • 2 æg
  • 75 g røget filet
  • 200 g cherrytomater
  • 1 tsk sennep (eller mere efter smag)
  • ½ citron, saften herfra
  • salt og peber

Hæld vandet fra tunen og kom indholdet i en lille skål. Hak tunen let med en gaffel for at få den i mindre stykker.

Hak eller klip persille ned i skålen. Finthak løg og pres hvidløg og kom begge dele i skålen. Tilføj æg, skyr, rugmel, salt og peber og rør det hele sammen. Teksturen skal minde om almindelig fars, så tilsæt lidt ekstra rugmel hvis farsen er for tynd.

2014 Aftensmad Tunfrikadeller 070114 (1)

Sæt nu farsen lidt til side mens du sætter æggene over og ordner den røgede filet. Æggene skal være hårdkogte. Skær den røgede filet ud i strimler og steg den sprød på en tør pande.

Når den røgede filet er stegt, så læg den til side og kom fedtstof på panden. Form tunfarsen til små frikadeller og steg dem på panden over langsom varme. De er skrøbelige, så der er brug for enten en god del tålmodighed eller fedtstof for at sikre, at de ikke hænger fast. Lad dem stege til de selv slipper panden, så går de ikke så let i stykker.

2014 Aftensmad Tunfrikadeller 070114 (3)

Mens frikadellerne steger (kig til dem engang imellem og vend dem når det er nødvendigt – de skal være brune og let sprøde) ordner du resten af salaten.

Rens salathovedet og skær det i strimler. Skyl cherrytomaterne og halver eller kvarter dem. Kom det hele i en skål.

I en tallerken eller lignende lille beholder bland citronsaft, sennep, salt og peber sammen og hæld det efterfølgende ned over salatblandingen. Bland salaten sammen således at dressingen dækker så meget som muligt. Tilføj til sidst den stegte røgede filet samt de hårdkogte æg skåret i skiver.

2014 Aftensmad Tunfrikadeller 070114 (4)

Vent nu på at tunfrikadellerne er stegt færdige, hvorefter maden er klar til servering. Retten kan eventuelt serveres med et stykke rugbrød.

2014 Aftensmad Tunfrikadeller 070114 (5)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.