Til januarfødselsdag

Dansk

I weekenden var vi til fødselsdag hos min mormor, men det var ikke dér dagen startede. Vi kom nemlig forbi til frokost hos mine forældre først, hvor der blev disket op med lidt forskellige rester fra julen i form af lun leverpostej serveret med asier samt lækker æbleflæsk med bacon. For mit vedkommende kan man aldrig gå galt i byen med æbleflæsk. Jeg ved ikke hvor udsædvanligt det er, men jeg har aldrig spist æbleflæsk på rugbrød. Jeg øser bare en god skefuld op, dænger det til med bacon og spiser det. Jeg bruger heller aldrig rugbrød til fiskefilet, med mindre det selvfølgelig bliver serveret på den måde. Jeg har aldrig rigtig forstået hvorfor brødet er nødvendigt – det er jo ikke som at spise ren leverpostej eller et stykke rullepølse uden noget. Jo mindre brød jo mere æbleflæsk kan man jo nå at spise inden man bliver mæt. Men det er udmærket at andre gør det på den anden måde, for så er der typisk mere æbleflæsk til mig.

Om aftenen var vi så til fødselsdagsmiddag, hvor der var et asiatisk tema. Forretten var en thai-suppe med nudler og grøntsager, og en helt klar suppe med kød- og melboller til dem der dør hvis de nogensinde prøver noget nyt. Jeg bliver altid selv så ked af det, hver gang jeg har spildt 1-2 dage på at lave mad til folk og forsøgt at glæde andre, og de så ikke engang gider smage på det.

2014 Fødselsdagsweekend 180114 (5)

Hovedretten blev serveret som en slags buffet, hvor der var to slags risretter – én med kylling og en med fisk og rejer. Så var der kyllingelår, halverede forårsruller og noget kød, der vist nok var kalvekød, i sursødsovs. Dertil var der også forskelligt grønt, bearnaisesovs og en nuddelret til kyllingelårene.

Der blev selvfølgelig også serveret vin til maden, og aftenens højdepunkt indenfor drikkevarer var nedenstående vin, som man jo kan se på etiketten er 21 år gammel. Den har ligget på vinloftet i næsten lige så lang tid, men nu blev der taget hul på proppen. Jeg drikker jo ikke selv alkohol, men Ledsageren syntes at det var en ganske udmærket vin, og gav den 7 stjerner ud af 10.

2014 Fødselsdagsweekend 180114 (12)

Efter hovedretten blev der serveret lidt brødstænger og vindruer, og der blev spillet pakkespil. Til trods for at jeg kun fik én eneste 6’er i løbet af hele spillet, så lykkes det mig da at komme hjem med en fin blok. Ledsageren vandt lidt chokolade samt nogle små æsker med morgenmadsprodukter (coco pops og frosties), som jeg tror at jeg vil komme i nogle hjemmelavede chokolader på et tidspunkt.

Efter pakkespillet blev der serveret kaffe, varm kakao med flødeskum samt en rigtig god flødeskumslagkage.

2014 Fødselsdagsweekend 180114 (14)

En flødeskumslagkage er jo reelt set ganske enkelt, og man kan jo altid peppe en kage op eller modernisere den eller hvad man nu vil, men altså – flødeskum, creme og syltetøj er jo altid en succes, og nogle gange er det altså ikke nødvendigt at ændre på en gammel klassiker. Jeg fik nok spist lidt for meget kage end jeg burde, men fadet stod lige foran mig og kiggede på mig hele aftenen indtil den var væk.

2014 Fødselsdagsweekend 180114 (15)

Næste morgen serverede mine forældre morgenmad inden vi tog hjem, og her fik vi gode morgenboller med ost og syltetøj samt det chokoladesmørepålæg med hvid chokolade og citron, som jeg lavede til min mor i sidste måned. Det smagte stadig rigtig godt. Derudover var der også yoghurt med havreklid, som også smagte udmærket.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.