Sous vide tilberedt roastbeef med grillet peberfrugtsalat

Dansk

2014 Aftensmad Roastbeef med grillet peberfrugt og perlerug 120114 (8)

I går fik vi igen brugt vores sous vide ovn, der blev benyttet til at langtidsstege en roastbeef. Stegen fik cirka 24 timer i sous viden, hvor den stod og boblede ganske langsomt. Faktisk summede den på et lidt irriterende lydniveau, så vi sætter den måske ned i kælderen næste gang den skal stå og koge i så lang tid.

Da stegen kom ud af badet havde den en lidt underlig, grå, små-uappetitlig farve og lignede nok mest en larve, vi lige havde gravet op i haven.

2014 Aftensmad Roastbeef med grillet peberfrugt og perlerug 120114 (3)

Det hjalp dog at den fik cirka et kvarter under grillen i den almindelige ovn, og da Ledsageren skar den ud, så var den flot rød hele vejen igennem. Kødet var virkelig mørt og saftigt, så det var bestemt et positivt resultat.

2014 Aftensmad Roastbeef med grillet peberfrugt og perlerug 120114 (4)

Roastbeefen blev serveret med en paprikadressing lavet på skyr samt en salat med peberfrugt. Opskriften er fra Netslank.dk, og jeg fulgte næsten opskriften, som kommer her nedenfor.

Salat med perlerug og grillet peberfrugt

2 personer

  • 70 g perlerug
  • 3 peberfrugter i forskellige farver
  • 30 g pesto
  • 25 g afskallede pistacienødder
  • 1 håndfuld persille

Opvarm ovnen til 225 grader med grill.

Kom perlerug i en lille gryde sammen med rigeligt vand og lidt salt og lad det koge 20-25 minutter, indtil kernerne er til at tygge i men stadig har lidt bid.

Find et ovnfast fad og kom pestoen heri.

Vask og tør peberfrugterne, fjern kernerne og skær peberfrugterne ud i store tern. Kom ternene ned i det ovnfaste fad og bland peberfrugt og pesto sammen, til grøntsagerne er dækket. Det er nemmest at bruge hænderne.

2014 Aftensmad Roastbeef med grillet peberfrugt og perlerug 120114 (1)

Grill peberfrugten i ovnen i 15 minutter.

Hak imens pistacienødderne og skyl persillen.

Når perlerugen er færdig hældes alt overskydende vand fra. Klip nu persille ned i gryden sammen med perlerugen og bland det sammen.

2014 Aftensmad Roastbeef med grillet peberfrugt og perlerug 120114 (5)

Når peberfrugterne er færdige hældes perlerugen ned i fadet, og det hele røres sammen. Drys til sidst med de hakkede pistacienødder.

Det er en enkel salat, som også er køn at se på, og den smager godt. Pistacienødderne kan erstattes med andre nødder, men det giver da lige lidt ekstra at det er pistacienødder, da de er dyre og ikke bruges så tit herhjemme.

2014 Aftensmad Roastbeef med grillet peberfrugt og perlerug 120114 (7)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.