Årets første is

Dansk

2013 Ismageriget 010114 (1)

Den 1. januar havde jeg “tøm køleskabet for pasteuriserede æg og mejeriprodukter” dag, hvilket altid betyder at ismaskinen bliver taget ned fra hylden og alle ingedienser blandet sammen i én stor herlighed. Denne gang havde jeg en del pasteurisede æggehvider samt æggeblommer tilovers, ½ liter fløde og lidt cremefraicherester. Jeg er faktisk blevet fan af at komme cremefraiche i is – det tilføjer en ekstra dimension. Jeg tror dog blandingen vil blive for syrlig, hvis man kun kommer cremefraiche i, men som en del af en større enhed er det rigtig godt.

Æggehvider piskes faste, hvorefter lidt sukker tilføjes og det hele piskes til marengs. Æggeblommer piskes gule med lidt sukker, og fløden piskes til skum. Herefter vendes cremefraiche sammen med flødeskum, så tilsættes æggeblommerne, der ligeledes vendes i, og til sidst æggehviderne, som vendes forsigtigt.

Jeg lavede en vanillebasis, så der kom også et par gode strø vanillepulver i.

Jeg lavede herefter lidt forskellige blandinger, først og fremmest en fantastisk solbæris. Jeg må indrømme at det er en af mine favoritter. Solbær koges op og ud med lidt sukker, blendes og skubbes igennem en sigte, og efter det er kølet ned vendes det sammen med ismassen. Smagen skal være en lille smule spids, bestemt ikke sød, så er den bedst.

2013 Ismageriget 010114 (3)

Så lavede jeg naturligvis også en blanding med nutella, da nutella også altid er en favorit. I stedet for at blande nutella direkte i ismassen, så kom jeg denne gang nutellaklatter i bøtten sammen med lidt skiveskåret banan og nogle let knuste småkager. Småkagerne var vanillesmåkager med ahornsirupsfyld og var en souvenir fra min mor, da hun var i Canada. Småkagerne havde en meget kraftig og særpræget duft af ahornsirup, men de smagte ikke så kraftigt som de duftede. Et øjeblik var jeg bange for at de ville være for kraftige og passe dårligt med nutellaen, men de var faktisk rigtig fine.

2013 Ismageriget 010114 (4)

Der blev også til en omgang iblandet hjemmelavet appelsinsirup samt hvid chokolade.

2013 Ismageriget 010114 (5)

Og af de allersidste rester blev der en lille bøtte med appelsinis, nougatstykker og lidt lys chokolade.

2013 Ismageriget 010114 (6)

Is er en fantastisk restedessert, når man tænker over det.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.