Fiskefrikadeller med hjemmelavet agurkesalat

Dansk

2013 Aftensmad Fiskefrikadeller med agurkesalat 161213 (4)

Den anden aften fik vi fiskefrikadeller. Jeg laver altid en dobbeltportion, når jeg endelig laver fiskefrikadeller, så har vi nem aftensmad til en anden gang. Jeg plejer derfor også at købe to forskellige slags fiskefars, og denne gang blev det til en med laks-og-torsk og en kun med torsk (det er så også de eneste to slags, som de har i supermarkederne). Jeg pyntede dog lidt på dem, så der kom lidt finthakket rødløg i den med laks og torsk, og hakkede forårsløg samt grofthakkede rejer i den anden. Jeg var dog nok en smule skuffet over det med rejerne, for jeg kunne slet ikke smage dem i fiskefrikadellen, så jeg ved ikke om det er det værd – så hellere bruge rejerne til noget andet, tænker jeg. De var ellers meget tydelige i selve farsen, inden jeg stegte dem. Men fred være med det.

Som tilbehør fik vi nogle hurtige grøntsager (peberfrugt i tern, squash i strimler, lidt finthakket rødløg, overhældt med lidt citronsaft samt salt og peber) og en hjemmelavet agurkesalat. Opskriften på sidstnævnte fandt jeg på Nettos hjemmeside. Det var også samme opskrift der gav tippet med at komme rejer i fiskefarsen, men det er nok ikke noget jeg gentager en anden gang. Til gengæld fungerede agurkesalaten rigtig godt, så det vil jeg højst sandsynligvis gøre igen. Nedenfor findes opskriften som jeg vil lave den næste gang.

Agurkesalat med chili og rødløg

Som tilbehør til cirka 4 personer

  • 1 agurk
  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk vand
  • 8 spsk eddike
  • 1 rødløg
  • 1 stor chili uden kerner (hvis du vil spise smagsgiverne med) / 3 små chilier med kerner (hvis du ikke vil spise smagsgiverne med)

Find en beholder til din agurkesalat, gerne et syltetøjsglas e.l. med låg. Der skal være god plads i. Hvis du laver den fulde portion, skal du bruge et glas på cirka en liter. Et halvlitersglas (som de fleste almindelige syltetøjsglas er på) er for lille.

Kom sukker, eddike og vand i glasset og rør rundt for at opløse sukkeret lidt.

HVIS du vil spise smagsgiverne, så del chilien i to og fjern kernerne (brug eventuelt en teske, så du ikke rører ved kernerne og får chilifingre). Skær chilien i små tern og tilsæt dem til glasset. Du kan bruge mere chili, hvis du gerne vil have den stærkere. Finthak rødløget og kom det ligeledes i glasset.

HVIS du ikke vil spise smagsgiverne, så skær de små chilier i store stykker uden at fjerne kernerne og tilsæt dem til glasset. Skær ligeledes rødløg i store stykker og kom det i glasset.

2013 Aftensmad Fiskefrikadeller med agurkesalat 161213 (1)

Vask agurken og del den i to halve. Skrab kernerne ud og skær agurken i skiver. Kom dem i glasset og lad herefter det hele stå og trække, så længe som muligt. Du kan eventuelt lave det dagen før og opbevare det på køl.

Der kommer en rigtig god og lidt skarp “pang”-smag til agurkerne, når man bruger chili med kerner, men man kan naturligvis eksperimentere med andre smagsgivere også, fx krydderurter, hvidløg osv.

2013 Aftensmad Fiskefrikadeller med agurkesalat 161213 (3)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.