Et madresumé

Dansk

Det er ikke alt der lige når at komme på bloggen, så her kommer et hurtigt resumé over hvad jeg ellers har fået lavet på madfronten på det sidste.

2013 Grønt marcipanbrød 021213 (1)

Da vi var i Norge og møde Ledsagerens familie medbragte vi tre hjemmelavede marcipanbrød til kusinerne. Den enes 6-årige dreng gav udtryk for at han gerne ville have sådan et også (100 g marcipan ser også ud af meget), men da han fik at vide at der var “vin” i, så mistede han interessen. Men jeg syntes jo ikke at han skulle snydes, så jeg lavede et (halv størrelse) til ham da jeg kom hjem. Marcipanen blev farvet grønt og tilsmagt med en lille smule limesaft, og så blev det dækket af lys chokolade og pyntet med hvid chokolade. Grundet den grønne farve satte jeg også et par grønne vingummifrøer på toppen. Jeg synes egentlig det blev ganske nydeligt.

2013 Grønt marcipanbrød 021213 (2)

Til aftensmad fik vi for ikke så længe siden tomatsuppe, som Ledsageren selv lavede fra bunden, baseret på den helstegte kylling vi lavede dagen før.

2013 Aftensmad Tomatsuppe 121213

I restekategorien fik vi også en art “flæskestegssandwich” hvor brødet var skiftet ud med en tortillapandekage. Nemt og hurtigt! Der var ikke så mange flæskesvær tilbage, så Ledsageren lod mig få hvad der var. Se, dét er ægte kærlighed.

2013 Aftensmad Flæskestegstortilla 151213

Menuen har også stået på rejewok, hvilket også fungerede rigtig godt.

2013 Aftensmad Rejewok 131213 (2)

Så har jeg også fået lavet dadelkugler, der basalt set består i at blende udstenede og tørrede dadler sammen med nogle nødder og lidt kakao, og i mit tilfælde også revet limeskal. Til sidst blev de rullet til kugler og dækket i kokosmel. De ligner jo umiskendeligt havregrynskugler. Smagen kræver dog lidt mere tilvænning, tror jeg. Jeg er nok ikke helt så vild med dadler, men jeg syntes jo at det skulle prøves. Jeg har jo hørt om at det skulle være sund slik på den gode måde.

Da jeg havde nogle appelsiner liggende, der efterhånden skulle bruges eller flytte nærmere posen under håndvasken, besluttede jeg at lave appelsinsirup af dem. Det virkede dog ikke helt efter hensigten, for jeg kunne simpelthen ikke få miksturen til at tykne. Jeg ved ikke helt hvad der gik galt, men det blev aldrig rigtig sirupsagtigt. Jeg har ikke fået det brugt til noget endnu, men vi ser hvad der dukker op.

Sidst men ikke mindst har jeg også fået lavet havregrynskugler. Jeg bruger bare en helt almindelig blanding af smør, sukker, kakao, vanillepulver og havregryn, og til sidst rullet i kokos. Og så ligner de umiskendeligt dadelkugler.

2013 Havregrynskugler 171213 (3)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.