Små kokossmåkager med nougat

Dansk

2013 Kokossmåkager med fyld (1)

En anden småkage jeg også har lavet et par gange (jeg er så vild med at prøve nye opskrifter, at det er imponerende bare jeg har lavet den samme opskrift mere end én gang) er en opskrift jeg fandt på nettet et eller andet sted for år tilbage kaldet kokossmåkager med nougatfyld. Jeg kunne dog ikke lade være med at prøve noget nyt med fyldet, så jeg producerede tre forskellige slags fyld. Teknisk set lavede jeg fire slags, for der var et par enkelte tilbage efter jeg var løbet tør for fyld, så dem kom jeg nutella i. Jeg er helt vild med nutella, men må alligevel indrømme at jeg synes nutella var for overdøvende i denne sammenhæng. Nutellaen overdøvede stort set kokossmåkagen, og det er jo ikke meningen.

Det bør også nævnes at jeg lavede dobbeltportion, hvorfor jeg fik RIGTIG mange småkager ud af det. Småkageopskriften nedenfor er til en enkelt portion, hvilket producerer 40-50 sandwichsmåkager. Lav kun én portion fyld ud af de tre nævnte (dette afhænger dog selvfølgelig af hvor meget fyld du vil have i, og hvor tempereret det lykkes dig at få fyldet inden du kommer det i, da for lunt fyld blot flyder ud igen).

Fyldte kokossmåkager

80-100 enkelte / 40-50 samlede småkager

Til småkagerne:

 • 85 g blødt smør
 • 100 g sukker
 • 1 æg
 • 1 tsk vanillesukker/vanillepulver
 • et strø salt
 • 150 g fint kokosmel
 • 150 g hvedemel
 • ½ tsk bagepulver

Til nougatfyldet:

 • 150 g blød nougat

Til kanelfyldet:

 • 200 g hvid chokolade
 • 1½ spsk fløde
 • kanel efter smag

Til hindbærfyldet:

 • 200 g hvid chokolade
 • 1½ spsk fløde
 • frysetørrede hindbær efter smag

Først en notits om kokosmelet. Jo finere kokosmel du kan få fat på jo bedre, i hvert fald hvis du er pertentlig ligesom mig. Kokosmelet har tendens til at stikke ud som løse ender efter småkagerne er stukket ud, så jeg brugte meget tid på at rette småkagerne til inden jeg bagte dem. Det gør ikke noget ved smagen, så hvis du ikke går så meget op i udseendet, så er det lige meget. Hvis du tænker på udseendet kan det også anbefales at undgå stjerneformen, som jeg brugte, da der er mange små tapper, der skal rettes til. Så er cirkelformen alligevel nemmere at arbejde med. Men de ser selvfølgelig flotte ud, de stjerner.

2013 Kokossmåkager med fyld (3)

Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Kom bagepapir på to bageplader.

Kom smør og sukker i en skål og pisk det sammen med en elpisker. Kom ægget, vanillesukker og salt i og pisk igen.

Tilsæt kokosmel, mel og bagepulver og rør dejen sammen. Tryk den sammen til en stor klump og sæt den på køl i køleskabet en halv times tid.

2013 Kokossmåkager med fyld (7)

Rul dejen ud og udstik småkagerne i den ønskede form. Gentag indtil alt dejen er brugt. Hvis dejen begynder at blive for blød, kan du sætte den på køl igen.

Bag småkagerne i ovnen i 7-10 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle helt af inden du fylder dem. De flyder næsten ikke ud, så du kan godt sætte mange på samme plade.

2013 Kokossmåkager med fyld (5)

For at lave nougatfyldet smelter du blot nougaten og kommer det i en sprøjte- eller frysepose. Sæt den gerne på køl indtil den har en passende temperatur, således at fyldet ikke flyder ud over småkagernes sider, når du kommer det på. Du kan eventuelt også komme fyldet på med en ske.

For at lave chokoladefyldet smelter du den hvide chokolade sammen med fløden og rører rundt så det er helt inkorporeret. Det er vigtigt at fløden ikke er kold når du blander chokolade og fløde sammen, da chokoladen ellers kan skille og klumpe og blive uanvendelig. Hvis du smelter chokoladen i en chokoladesmelter, anbefales det derfor at lune fløden ved siden af, førend du kombinerer de to. Herefter kan du smage chokoladefyldet til som du ønsker, fx i en juleudgave med kanel, eller du kan røre frysetørret hindbær i. Kun fantasien sætter grænser her. Kom ligeledes dette fyld på pose og sæt det på køl indtil temperaturen er faldet nok til at du kan arbejde videre med det.

2013 Kokossmåkager med fyld (14)

Når fyldet er klart stiller du alle småkagerne parat teamet op med en ensartet partner. Sprøjt en god klat fyld på hveranden småkage og tryk partneren på som låg. Sæt dem herefter på køl i køleskabet indtil fyldet har sat sig.

2013 Kokossmåkager med fyld (12)

Nougat passer rigtig godt til kokos, og jeg var også vældig positiv omkring kanelfyldet. De frysetørrede hindbær synes jeg ikke smagte nok igennem, så det er nok ikke noget jeg vil gøre næste gang, men de så søde og lyserøde ud og smagte også godt. Jeg foretrak dog småkagerne med en mere dominerende smag.

2013 Kokossmåkager med fyld (10)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.