Farserede peberfrugter i tomatsovs

Dansk

2013 Aftensmad Farserede peberfrugter 091213 (3)

I dag stod aftensmaden på farserede peberfrugter bagt i tomatsovs og serveret med dampede grønne bønner. En supernem ret der tager cirka 10 minutter at sætte sammen.

Farserede peberfrugter

2 personer

  • 2 store peberfrugter
  • 250 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 spsk rugmel
  • 25 g grofthakkede hasselnødder
  • 2 fed hvidløg
  • ½ stor squash eller en hel lille
  • 1 dåse hakkede, flåede tomater
  • salt og peber
  • eventuelt ekstra krydderier efter smag

Forvarm ovnen til 180 grader.

Find et ovnfast fad og hæld dåsetomaterne heri. Strø med salt og peber og eventuelt andre krydderier, fx oregano. Du kan også bare bruge en dåse tomater, hvor der allerede er krydderier i.

Vask peberfrugterne og skær toppen af hver så højt oppe som muligt. Skrab kernerne ud med en teske.

Kom det hakkede oksekød i en lille skål og tilføj æg, rugmel, hasselnødder, salt og peber.

Pres hvidløgene og riv squashen og kom begge dele op i farsen. Ælt det hele sammen.

2013 Aftensmad Farserede peberfrugter 091213 (1)

Fordel kødet i de to peberfrugter. Pres det lidt sammen, hvis det er nødvendigt. De bliver godt fyldte. Sæt toppen tilbage på hver enkelt peberfrugt.

Sæt peberfrugterne i det ovnfaste fad og bag dem i ovnen i cirka 1 time.

Du kan halvere bagetiden hvis du i stedet skærer peberfrugterne over på langs, så de i stedet lægger ned som små skåle, men jeg synes nu de er mest dekorative med top på.

2013 Aftensmad Farserede peberfrugter 091213 (4)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.