Små nøddetærter med chokolade

Dansk

2013 Små nøddetærter med chokolade 271113 (16)

En af årets småkager lavede jeg i to variationer, fordi min første idé ikke helt virkede optimalt. Nedenfor følger min opskrift på nøddebunde/nøddesmåkager, samt min udnyttelse af dem, og så kan du eventuelt selv lege lidt med fyldet. Jeg brugte nøddedejen til at lave bunde med, men de smager også godt i sig selv, så de kan også spises som de er, eventuelt pyntet helt enkelt med en smule chokolade på toppen.

Nøddesmåkager

Giver 30-40 styk

  • 170 g nødder ristet let på en pande (du kan bruge én type eller en blanding)
  • 80 g hvedemel
  • 80 g flormelis
  • et strø salt
  • 130 g koldt smør
  • eventuelt ½-1 spsk vand

Kom nødderne i en foodprocessor og blend dem fint. Tilsæt mel, flormelis og salt og blend igen kort for at blande de nye ingredienser med nøddemelet.

Tilsæt smørret i klumper og blend det hele til en fast masse. Hvis dejen ikke hænger helt sammen, så tilsæt en smule vand, men pas på at du ikke kommer for meget i – dejen skal kun lige hænge sammen.

Klem dejen sammen til en kugle og sæt den på køl i køleskabet i cirka en halv time.

Varm ovnen op til 180 grader varmluft.

Rul dejen ud og brug en udstikker til at lave småkager med. Bag dem i ovnen i cirka 10 minutter. De skal være let gyldne.

2013 Små nøddetærter med chokolade 271113 (2)

Som sagt lavede jeg to udgaver af småkagerne. Den ene halvdel af bundene bagte jeg i en minimuffinform.

2013 Små nøddetærter med chokolade 271113 (3)

Og den anden halvdel bagte jeg helt fladt og ligetil i ovnen.

2013 Små nøddetærter med chokolade 271113 (7)

Jeg synes dog at mørdejsbunde lavet med nøddemel bliver meget bløde, og de flød derfor meget sammen i ovnen, så de små tærter blev ikke så hule i midten som jeg havde håbet.

2013 Små nøddetærter med chokolade 271113 (10)

Tanken var ellers at der skulle have været lidt marcipan i bunden, fuldt af lidt nødder og toppet med chokolade, men der var i sidste ende ikke plads til marcipanen, så den måtte jeg sløjfe. I stedet tilføjede jeg lidt hakkede nødder, toppede med smeltet chokolade og pyntede med lidt hele nødder på toppen. De blev små og kompakte, men stadig fine.

2013 Små nøddetærter med chokolade 271113 (17)

Til de flade varianter skar jeg skiver af en rulle marcipan og lagde dem på nøddebundene. VIGTIGT TIP! Smelt lidt chokolade og kom på først, så holder marcipanen bedre fast når man senere spiser småkagen! Oven på marcipanen kom en smule nødder, og herefter blev disse også overdænget med chokolade og pyntet med lidt hele nødder.

2013 Små nøddetærter med chokolade 271113 (9)

De skal helst spises indenfor nærmeste fremtid, så det kan eventuelt være en idé kun at lave halv portion. Jeg synes begge udgaver var meget dekorative, men de små tærter var nok nemmest at have med at gøre. Smagsmæssigt er de jo dog ens, bortset fra at der er marcipan i den ene af dem. Selve nøddebunden synes jeg er rigtig god, da der er en masse nøddesmag i, og så kan man jo selv eksperimentere med resten som man har lyst.

2013 Små nøddetærter med chokolade 271113 (14)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.