Aftensmad den 08.12.2013

Dansk

2013 Aftensmad And med svampesovs 081213 (4)

Dagens aftensmad stod på and. Ledsageren er god til at tilberede and (og også alt anden slags kød), og han har en god teknik med andebryster, som han steger sprøde. Denne gang ridsede han den også på toppen, så det lignede en flæskeand.

2013 Aftensmad And med svampesovs 081213 (3)

Det fungerede rigtig godt. Til anden fik vi en art stuvede svampe, som i alt sin enkelhed består i at svitse cirka 400 g svampe i store stykker på en pande sammen med to grofthakkede løg og en lille squash i tern (cirka 2-300 g). Strø salt og peber på toppen, lad det simre lidt, og tilsæt så 1 dl milda/cremefine, eventuelt madlavningsfløde, og bland det sammen. Svamperetten skal ikke have så lang tid, så man kan lave det mens anden hviler.

Bilka havde tilbud på løse svampe i denne uge, så jeg blandede en lille pose med alle mulige forskellige, som jeg ikke kan huske navnene på, udover at de “ikke er champignon”. Jeg synes altid “de andre svampe” er så dyre at vi tit ender med bare at få champignoner alligevel. Jeg synes måske ikke at smagen var så forskellig fra champignon, men teksturen var. De havde dog også en lidt dybere smag, måske mere jordlig, hvor champignoner er ret milde.

2013 Aftensmad And med svampesovs 081213 (1)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.