Hjemmelavede marcipansnitter

Dansk

2013 Marcipansnitter 271113 (9)

Marcipan er en af mine yndlingsspise, især på flødeskumslagkager. Mmm. Så i år besluttede jeg mig for at lave mine egne marcipansnitter. Jeg husker jo marcipansnitter fra min barndom: Billige firkanter med to lag almindelig “marcipan” og så et lag i midten, der var farvet. Det må man jo kunne gøre ordentligt, tænkte jeg, og sådan blev det.

Jeg lavede tre forskellige slags: En rød med frysetørret hindbær, en grøn med lime og en brun med nougat.

Først blev “fyldet” blandet sammen. Til den røde tog jeg en klump marcipan og æltede heri frysetørrede hindbær samt rød frugtfarve.

2013 Marcipansnitter 271113 (1)

Til den grønne tilføjede jeg grøn frugtfarve samt den revne skal af to lime. Til den brune brugte jeg bare ren nougat.

2013 Marcipansnitter 271113 (2)

Herefter snød jeg lidt. Jeg fandt en bradepande frem og forede den med bagepapir, hvorefter jeg sådan set bare pressede cirka 400 g marcipan ud i et lag, der fyldte hele bunden. Jeg gad ikke det der med at stå og ælte og rulle ud, selvom det sikkert på nogle måder var nemmere.

2013 Marcipansnitter 271113 (3)

Så delte jeg den rene marcipan i to bunde og målte op hvor lange og hvor brede fyldstykkerne kunne være. Dette blev meget nøje målt med en lineal, og stykkerne blev rullet ud og klemt sammen, så det så nogenlunde ens ud.

2013 Marcipansnitter 271113 (4)

Jeg havde lidt problemer med nougaten. Jeg havde nemlig læst et (dårligt, viste det sig) tip om at hvis man frøs nougaten, så kunne man nemt skrælle fine stykker med en god ostehøvl. Det må jeg så konstatere at det kan man ikke. Nougaten bliver meget hård og smuldrende, og det betød at jeg ikke kunne lave et pænt stykke til mine marcipansnitter. Jeg blev jo nødt til at lave alle tre typer på én gang, så jeg havde ikke tid til at vente på at det tøede op igen. Jeg tror at det bliver pænest hvis man har en passende lille form, som man forer med marcipan, hvorefter man hælder smeltet nougat ned over, lader det størkne og så topper med endnu et lag marcipan. Men nu kan jeg også godt lide at det ser sirligt ud (også selvom det kun lykkes mig halvdelen af tiden).

Nuvel. Nougatstykkerne blev ikke helt så pæne som håbet, men smagen fejler ikke noget. Da fyldet var kommet på, handlede det bare om at klappe det hele sammen ved at lægge den anden halvdel marcipan oven på og så skære snitterne ud i passende stykker.

2013 Marcipansnitter 271113 (5)

De var en lille smule løse i det, selvom jeg forsøgte at lægge massen i pres inden jeg skar den ud. Jeg tænker at en idé kan være at smelte lidt abrikosmarmelade eller lignende og pensle et ganske tyndt lag på marcipanen, førend næste lag kommer på. Når det så størkner igen, så kan det være at det hele hænger lidt bedre sammen. Det vil jeg nok eksperimentere lidt med næste gang.

Min favorit er limesnitten, da der er rigtig god smag i, og man kan tydeligt smage at det er lime. Jeg synes ikke helt at de frysetørrede hindbær går nok igennem, men ellers er de også gode, og nougatsnitter kan man jo ikke gå galt i byen med – uanset udseendet.

Holdbarhed: 1-2 uger. Bør opbevares på køl, da den ekstra fugtighed via farven gør marcipanen mere sårbar og betyder at den ikke længere er langtidsholdbar som normalt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.