Havregrynssmåkager med daim og hvid chokolade

Dansk

2013 Havregrynssmåkager med daim og hvid chokolade 261113 (6)

En af årets julesmåkager er taget fra kogebogen “Fantastiske kager” af Jacqueline Bellefontaine og Gail Wagman. De kalder den choc-chip havre cookies, og opskriften som jeg lavede den findes nedenfor.

Havregrynssmåkager med daim og hvid chokolade

Ca. 30 styk

  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 175 g blødt smør
  • 75 g brun farin
  • 75 g sukker
  • 1 stort æg eller 2 små
  • 2 tsk vanillesukker, -pulver eller -essens
  • 250 g havregryn
  • 75 g daim
  • 75 g hvid chokolade + ekstra til pynt

Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Læg bagepapir på to-tre bageplader.

Sigt mel, bagepulver og vanillesukker sammen i en skål.

Pisk smør, sukker og brun farin sammen med en elpisker til en ensartet masse. Tilsæt æg og pisk igen.

Tilsæt melblandingen samt havregryn og bland det hele sammen. Det er ikke sikkert at du kan bruge elpiskeren til det.

2013 Havregrynssmåkager med daim og hvid chokolade 261113 (1)

Hak chokoladerne. Der må gerne være både grove og fine stykker. Bland det i dejen.

Dejen er meget tyk, så det er nemmest at tage en klump op med en ske og forme den i hånden. Læg den herefter på bagepladen og tryk den flad. Hav eventuelt en tallerken med lidt mel ved siden af til at dyppe fingrene i, ellers kan småkagerne godt have tendens til at hænge ved. Børst overskydende mel væk med en bagepensel.

2013 Havregrynssmåkager med daim og hvid chokolade 261113 (2)

Småkagerne spreder sig ikke særlig meget under bagningen, så hvis du vil have flade småkager, skal du også trykke dem meget flade inden de ryger i ovnen.

Bag dem 12-15 minutter i ovnen indtil de er gyldenbrune. Lad dem herefter køle helt af på en bagerist.

Smelt hvid chokolade og kom det i en lille sprøjtepose eller eventuelt en frysepose. Sæt småkagerne klar i ét lag. Klip et LILLE hul i sprøjteposen og sprøjt herefter hvid chokolade ud på småkagerne i striber. Lad chokoladen størkne helt inden du flytter dem over i en kagedåse.

Resultatet er en meget enkel småkage, der kan varieres afhængig af hvad for en chokoladerest man har liggende, og havregrynene giver lidt at tygge på.

2013 Havregrynssmåkager med daim og hvid chokolade 261113 (4)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.