Årets julebagning 2013

Dansk

2013 Julebagning 281113

I denne uge har jeg haft rigtig travlt med julebagningen. I weekenden tager vi på familievisit i Norge, hvor noget af Ledsagerens familie bor, og så blev jeg jo nødt til at tage en bagt værtindegave med, hvilket så selvfølgelig betød at jeg måtte starte lidt tidligt på julebagningen. Der kommer flere detaljer om de forskellige småkager lidt senere, når jeg får tid. Jeg har slet ikke styr på hvor mange forskellige varianter jeg egentlig har fået lavet, og jeg er sådan set ikke færdig endnu. Jeg har tre andre ting jeg gerne vil lave i år, men de er først planlagt til efter turen til Norge.

2013 Mørk chokolade smørepålæg med appelsin 261113 (1)

Til Ledsagerens tante tager vi en dåse småkager med, og så lavede jeg også et chokoladesmørepålæg med appelsin. Det smager meget af appelsin, men en hurtig smagsprøve under tilberedningen syntes ikke at indikere af for meget appelsin. Jeg tænker jo at man spiser det på brød, og så smager det knapt så kraftigt. Det er dog selvfølgelig et problem, hvis Ledsagerens tante ikke kan fordrage appelsin. Derudover kom der også lidt ristede og hakkede hasselnødder i og på toppen.

2013 Mørk chokolade smørepålæg med appelsin 261113 (2)

Hans kusiner skulle jo heller ikke snydes, så til dem har jeg lavet tre store marcipanbrød. Så må de slås om hvem der vil have hvilket.

2013 Marcipanbrød 271113 (1)

Vi lavede en med hvid chokolade, kirsebærvin og pyntet med ristede pistacienødder, en med lys chokolade, rom og pyntet med kandiseret citron (hjemmelavet, selvfølgelig), og en med mørk chokolade, kahlua og pyntet med frysetørret hindbær. Ledsageren stod for at smage til. Jeg drikker jo ikke alkohol, men jeg håber at de smager godt og at de vil falde i god jord. Jeg synes i hvert fald at de blev rigtig flotte. De ser lidt rustikke men alligevel professionelle ud, synes jeg, så jeg er faktisk godt tilfreds med resultatet.

2013 Marcipanbrød 271113 (12)

I går fik vi lidt hurtig aftensmad i form af friskt rugbrød med blandt andet bag-selv-leverpostej, bacon og æbleflæsk lavet på vor egen æblemos. Selvom det er lavet som en sød æblemos med vanille i, så kunne det godt bruges til æbleflæsk alligevel. Det var ikke helt det samme, men bestemt ikke ringe. Monty var også hurtig klar til at være med.

2013 Aftensmad 271113

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.