Blomkåls- og ostefad

Dansk

2013 Aftensmad Blomkåls og ostefad 181113 (4)

Den anden aften fik vi en selvkreeret resteret. Den er sådan set meget enkel, men blev egentlig ret vellykket alligevel. Den er ikke så kraftig i smagen, men man kan jo tilføje lidt chili eller anden form for spicy krydderi hvis man føler for det. Skinketernene kan også skiftes ud med rejer.

Blomkåls- og ostefad

2-3 personer

  • ½ liter færdiglavet ostesovs
  • 1 lille blomkålshoved
  • 1 stor porre eller 2 små
  • ca. 200 g skinketern
  • 5 cherrytomater
  • 60 g fuldkornspasta
  • krydderier efter smag
  • parmesanost

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pastaen hældes i et stort fad. Herefter skæres blomkålshovedet i små buketter og kommes i en skål. Hæld kogende vand over og lad det stå i små 10 minutter. Hæld derefter vandet fra og drys så blomkålsbuketterne udover pastaen. Jeg har det bedst med at blanchere blomkål inden jeg bruger det for at fjerne eventuelle urenheder, men blancheringen kan godt udelades hvis man ikke lige gider stå med det.

Porren skæres i skiver, og porre og skinketern fordeles i fadet. Cherrytomaterne halveres og kommes ligeledes på, hvorefter der drysses med salt og peber. Hæld ostesovsen udover og strø igen salt og peber samt eventuelle andre krydderier. Jeg brugte lidt barbecuekrydderi. Jeg skar som en ekstra finesse lidt røget skinke i strimler og strøede ud over retten, men det kan udelades.

2013 Aftensmad Blomkåls og ostefad 181113 (2)

Sæt fadet i ovnen. Det skal have cirka 45 minutter, men hold øje med det, for sovsen går ikke helt op over ingredienserne, og derfor kan den godt blive lidt mørk i toppen. Efter cirka en halv time tages fadet ud og parmesan rives henover retten, som derefter kommer tilbage i ovnen. Stik i pastaen undervejs – når pastaen er klar er retten færdig.

2013 Aftensmad Blomkåls og ostefad 181113 (5)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.