Stegt laks med ærter, squash og perlespelt

Dansk

2013 Aftensmad Stegt laks med perlespelt 151113 (1)

I går fik vi en lækker og nem aftensmad, der samtidig er hurtig at lave. Opskriften stammer fra Hold maven flad af Charlotte Hartvig og Majbritt L. Engell, og du kan her nedenfor se min udgave af retten.

Stegt laks med ærter, squash og perlespelt

Til 2 personer

  • 2 laksefileter (ca. 100-150 g pr. stk.)
  • 1 lille squash eller en halv stor
  • 75 g frosne ærter
  • 1,5 dl milda creme fine
  • 75 g perlespelt
  • 1 avocado
  • salt og peber
  • evt. sovsejævner til at tykne sovsen med

Sæt perlespelten i kog i en lille gryde med cirka 1½ dl vand. Tilsæt en smule salt, når vandet koger, eller tilsæt en halv bouillonterning for ekstra smag. Kog derudover perlespelten efter anvisning på pakken.

Vask squashen og skær den i tern.

Opvarm en pande og tilsæt lidt olie. Steg laksen med eventuel skindside nedad og drys med salt, peber eller krydderier efter smag.

Hæld milda i en lille gryde og tilsæt ærter og squashtern samt lidt salt og peber. Lad det koge op og smag til med salt og peber efter behov. Tilsæt sovsejævner hvis nødvendigt. Sovsens tykkelse afhænger meget af størrelsen på den brugte squash. Sovsen skal ikke koge særlig længe, da det mest handler om at varme blandingen samt optø ærterne.

Når perlespelten er kogt, drænes den for eventuelt overskydende vand. En avocado skæres i tern og vendes i, hvorefter hele retten er klar til servering.

En superenkel ret, der også smagte godt og kan varieres med de grøntsager man lige ligger inde med. Jeg tænker jeg gerne vil prøve den med cherrytomater i sovsen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.