Lidt nyt til skabe og skuffer

Dansk

Der er nogle diverse familiemedlemmer, som har været afsted i udlandet på det sidste, bladt andet min mor, som var så heldig at komme på studietur til Canada via arbejdet. Det kan man jo ikke sige nej til. Hun havde lidt forskelligt med hjem – naturligvis også nogle flotte flasker med ahornsirup. Ledsageren og jeg fik en æske med ahornbladeformede småkager med “creamy, delicious maple syrup filling”. Vi har desværre ikke fået dem smagt endnu, men det lyder jo lovende.

2013 Souvenirs 111113 (3)

Så var den ene onkel + kone en tur til Japan, og her var vi også så heldige at få lidt souvenirs fra, blandt andet nogle salte snacks af en slags og en japansk kattefigur, som efter sigende skulle bringe held, lykke og økonomisk velstand. Vi må se tiden an omkring hvorvidt den virker.

2013 Souvenirs 111113 (1)

Monty syntes det var meget spændende at vi sådan fik gaver, men han kunne ikke helt forstå hvor hans var blevet af. Han kiggede ellers nøje efter.

2013 Souvenirs 111113 (2)

I går var jeg også en tur i Rosengårdcentret, hvor jeg fandt ud af at der faktisk ligger en Søstrene Grene. Den ligger lidt gemt af vejen, så det var et tilfælde at jeg kom forbi den. Men så måtte jeg naturligvis lige ind og kigge og faldt over de her udstiksforme med snefnugmotiv til 25 kr. Det blev jeg jo nødt til at købe, når nu julen nærmer sig. De havde også andre varianter, der ligeledes koster 25 kr., og så kan man jo undre sig over hvorfor samme produkt så koster 100 kr. i Kop & Kande.

2013 Snefnugsudstikker 141113

I mandags (den 11.11.13) var det officielt min og Ledsagerens 6 måneders bryllupsdag. Før vi blev gift var det vores årsdag for hvornår vi blev kærester. Altså, jeg havde da tænkt en del over hvilken dato vi skulle giftes på, også før han friede! Faktisk tror jeg nok at jeg fortalte ham datoen i bilen på vej hjem fra restauranten … Han ville gerne have et forårsbryllup, det havde han nævnt, men vi ville gerne undgå april fordi her ligger to familiefødselsdage og min tante og onkels bryllupsdag, og så var det jo at den 11.11.13 var en lørdag, og så var det jo ligetil. Jeg havde lidt fusket med tanken om at blive gift lørdag den 13. april, fordi jeg synes at det kunne være sjovt nogle gange at have bryllupsdag fredag den 13., men så gik vi jo væk fra april. Og egentlig passer 11. maj også bedre (også selvom det sådan set også er den yngste nieces fødselsdag), og det er da lidt hyggeligt at om 12 år kan vi fejre kobberbryllup på vores oprindelige årsdag.

Vores aftensmad var nu ikke det store den dag, for vi havde lige afsluttet en weekend fyldt med en MASSE mad og kager og søde sager i forbindelse med 80 års fødselsdag og spisning af bryllupskage, så vi havde faktisk besluttet at få en simpel reje-og-broccolisalat. Den smagte nu stadig godt, men er måske ikke lige det, som folk forbinder med en festmiddag.

2013 Aftensmad Reje og broccolisalat 111113 (2)

I dagens anledning havde Ledsageren købt en flot buket roser til mig – en pr. måned. Jeg sagde til ham at jeg glæder mig til vi har 10 års bryllupsdag – 120 roser samlet på ét sted skal nok se flot ud! Det mente han dog ikke at der var nogen aftale om.

2013 Roser 111113 (1)

Desværre er det svært at få et rigtig godt billede af roserne med mit kamera. Roserne har en flot, dyb rød farve, som ikke rigtig går igennem på billederne. De ser i stedet lidt lyserøde ud. Jeg ønsker også lidt at jeg havde et godt og sikkert sted at sætte en buket blomster, for desværre så spiser kattene dem, hvis de kan slippe afsted med det.

2013 Roser 111113 (3)

Jeg havde ikke købt en egentlig gave til Ledsageren, men jeg lavede alligevel en lille overraskelse til ham. Jeg havde nemlig Store Chokolademousse Dag i mandags! I forbindelse med brylluppet købte vi en masse chokolade, som vi slet ikke kunne nå at spise, så et halvt år senere havde vi stadig cirka 3 kilo mini twix, snickers, mars og bounty tilbage, og hvad stiller man lige op med det? Jamen, jeg lavede selvfølgelig chokolademousse ud af det. Dog kun af mars og snickers, for twix og bounty er ikke så velegnet til sådan et projekt. Jeg brugte cirka 700 g snickers og 500 g mars (det var hvad der var tilbage i bøtten). Derudover var der også et par plader marabou daim, som også havde godt af at blive brugt.

Jeg fik lavet cirka 5 liter snickersmousse, 3 liter marsmousse og og 2 liter marabou daimmousse. Efter vi havde spist bryllupskagen var der jo plads i fryseren igen, så det hele kom i bøtter og røg i fryseren til senere brug. Jeg ville ikke servere en mousse som dessert efter den har været frossent, men det er intet problem hvis man bruger det som fyld i lagkager, så det er næste step. Den bedste mousse var selvfølgelig marabou daimmoussen, for der er mest chokolade i, så derfor gav den mest smag til moussen. Derefter kom snickersmoussen, hvor peanutsene også slog fint igennem. Marsmoussen var meget svag, men man kan godt lige smage det, hvis man ved det. Jeg tænker at snickersmoussen skal kombineres med nogle karamelliserede saltede peanuts, og marsmoussen måske med noget karamel eller nougat. Vi får se hvad tiden byder på.

Til Ledsageren fyldte jeg så et glas med smagsprøver på de forskellige mousser, som vi delte til dessert om aftenen. Det var vældig lækkert, så jeg glæder mig til mousserne skal i brug.

2013 Store mousse dag 111113 (11)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.