Kagetrøfler med peanutbutter og solbærsyltetøj

Dansk

2013 PB&J popcakes 011113 (7)

Da jeg i sidste uge lavede othellolagkage var jeg så heldig at have lidt kagerester tilovers. Oplever du nogensinde det? I så fald er her en god og enkel måde at få dem brugt på. Jeg katalogiserer det her indlæg under opskrifter, til trods for at her ikke er nogen fast opskrift.  Det handler om at føle sig lidt frem. Til denne her opskrift brugte jeg:

  • En god portion kagerester af vanillelagkagebunde
  • Et glas solbærsyltetøj
  • Et glas peanutbutter
  • Lys chokolade
  • Hakkede saltede peanuts

2013 PB&J popcakes 011113 (1)

Kageresterne kommes i en foodprocessor og blendes fint. Tilsæt så 2-4 store spiseskefulde peanutbutter (mængde afhænger af hvor mange kagerester du har og hvor meget du vil have at de skal smage af peanutbutter). Blend så det hele igen.

2013 PB&J popcakes 011113 (2)

Tilføj derefter et par spiseskefulde syltetøj. I det her tilfælde brugte jeg peanutbutter som smagsgiver, mens syltetøjets funktion var at binde blandingen sammen, samt tilføje lidt blødhed, da peanutbutter har tendens til at være meget tør. Blend blandingen endnu engang og smag på det. Måske skal der lidt mere peanutbutter i, eller måske skal der lidt mere syltetøj i. “Dejen” skal være fast nok til at du kan forme den til små kugler.

2013 PB&J popcakes 011113 (3)

Når dejens konsistens er som den skal være, rulles den til små kugler.

2013 PB&J popcakes 011113 (5)

Smid kuglerne i fryseren og smelt imens chokoladen. Jeg brugte lys chokolade, da jeg var bange for, at den mørke ville overdøve peanutbuttersmagen. Det kan dog anbefales at bruge mørk chokolade, da det størkner hurtigere.

Blend de saltede peanuts til et fint men stadig grynet pulver.

Tag kuglerne ud af fryseren i mindre hold, således at de holder sig kolde så længe som muligt. Dyp dem enkeltvis i chokolade, sæt dem på bagepapir og drys lidt hakkede peanuts på toppen. Hvis du bruger mørk chokolade, skal du arbejde hurtigt, da mørk chokolade hurtigt sætter sig om de kolde kagetrøfler. Lad dem størkne og herefter er de klar til at blive spist.

Chokoladen indkapsler kagedelen og gør, at den holder sig blød og saftig i længere tid. Kagetrøflerne kan derfor fremstilles god tid i forvejen. De kan også varieres i det uendelige, afhængig af hvad man lige har i skabet. Enhver form for syltetøj kan bruges, eller kagecreme, mousse, glasur, frostings, smeltet chokolade og så videre og så videre. De er enkle og en god måde at få brugt sine sidste kagerester på. Det tager dog en del tid at få dem dækket af chokolade, hvilket er grunden til at jeg ikke laver dem oftere! Jeg er ikke helt så tålmodig på det punkt. De smager til gengæld rigtig godt.

2013 PB&J popcakes 011113 (9)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.