Til 80 års fødselsdag

Dansk

2013 80 års fødselsdag 021113 (2)

I lørdags havde min far inviteret os til 80 års fødselsdag. Det var nu ikke ham, men min morfar, der fyldte 80 – men han og min mormor var taget på weekendtur til Ribe for at fejre anledningen sammen, så vi var en lille udvalgt skare der fejrede dagen uden fødselarens tilstedeværelse. Det var min far, der stod for menuen, da min mor i øjeblikket valfarter rundt i Canada på studietur, men det synes dog at hun alligevel får tid til at gå på nettet engang imellem. Jeg har i hvert fald fået et par besøg fra Canada på bloggen.

Min far havde så valgt at forretten skulle være en gammeldags rejemad. Et godt stykke brød smurt med lidt citronmayonaisse og herefter tildænget med rejer. Måske lidt ekstra grønt eller lidt dilddressing kunne have passet til også, men gamle kendinger er stadig gode.

2013 80 års fødselsdag 021113 (7)

Hovedretten var kalvekød serveret med kartofler, sovs og to slags salater: tomat, mozzarella og grøn pesto, samt en med blegselleri, pære og gorgonzola. Jeg er jo ikke så vild med de skarpe oste, men gorgonzolaen var nu ikke så slem. Jeg synes dog at pære og blegselleri passer rigtig godt til hinanden, og blegsellerien var ikke for kraftig, som jeg nogle gange synes at den godt kan have tendens til, så det var sådan set rigtig godt. Fadet med kød havde han pyntet med en tomatblomst.

2013 80 års fødselsdag 021113 (14)

Til dessert var der othellolagkage, som min far dog ikke selv havde stykket sammen, men i stedet havde bedt mig om at bage, hvilket jeg gjorde med glæde – enhver anledning til at bage er jo en god anledning! Mere om othellolagkagen i et senere indlæg.

2013 80 års fødselsdag 021113 (15)

Til kaffen blev der sat et chokoladefad frem. Her havde min far sørget for lidt marabou chokolade og nogle chokoladeskildpadder, og jeg havde medtaget nogle rester fra othellobagningen i form af peanutbutter-and-jam popcakes og lidt hjemmelavet chokolade. Nærmere information herom følger ligeledes i et senere indslag.

2013 80 års fødselsdag 021113 (20)

Aftenens vine:

2013 80 års fødselsdag 021113 (3)

Vores besøg blev sluttet af morgenen efter med et lækkert morgenbord med nogle gode boller og diverse pålæg. Så var vi ellers også godt mætte! Puha. Resten af othellolagkagen blev frosset ned, så den skal vi mæske os i næste gang vi er til spisning hos mine forældre, så det ser jeg frem til.

2013 80 års fødselsdag 021113 (23)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.