Rejefrikadeller med mangosalsa

Dansk

2013 Aftensmad Rejefrikadeller med mangosalsa 251013 (1)

I går prøvede vi noget helt nyt, hvilket betyder rejefrikadeller med mangosalsa. Opskriften er stadig fra Den Store Diabeteskogebog af Fiona Hunter og Heather Whinney, og nedenfor findes opskriften, som jeg lavede den. De var meget skrøbelige og ikke nemme at stege i hel tilstand, men de smagte godt, og rejesmagen slog godt igennem. Selve opskriften var dog ret ringe skrevet, da de i samme sætning siger at rejefarsen skal formes til frikadeller men også være “rimeligt flydende”. Om det kun er en dårlig oversættelse ved jeg ikke noget om, men det fortæller lidt om den professionalisme (eller mangel på samme) der er brugt på at lave bogen.

Rejefrikadeller

2 personer

 • 4 fed hvidløg
 • 1 rød chili
 • En håndfuld frisk persille, dild eller purløg, grovhakket
 • Salt og peber
 • 1 lille æg
 • 250 g kogte rejer

Mangosalsa

2 personer

 • 1 mango
 • 3 forårsløg
 • 3 blommetomater
 • 150 g slikærter
 • Saften fra en halv citron
 • Salt og peber

Først laves rejefarsen. Chili udkernes og hakkes groft. Hvidløg skrælles og hakkes ligeledes groft. Chili, hvidløg samt krydderurter kommes i en foodprocessor og det hele blendes rimeligt fint. Det er muligvis nødvendigt at skrabe massen ned af siderne og blende to gange. Herefter tilsættes salt, peber samt rejerne og massen blendes igen, denne gang forsigtigt. Rejerne skal være finthakkede, men ikke blendet til puré.

I en lille skål piskes ægget med en gaffel. Blomme og hvide skal blot samle sig. Herefter tilsættes æggemassen til rejefarsen lidt af gangen, og det hele røres sammen med en ske. Der skal kun lige nok æg i til at farsen kan samles. Jeg brugte cirka halvdelen af æggemassen.

Form rejefarsen til små frikadeller. Der bliver til cirka 6 stykker. Sæt rejefrikadellerne på en tallerken, dæk dem med stanniol og sæt dem på køl i køleskabet.

Imens laves mangosalsaen. Mangoen skrælles og skæres herefter i små tern, som kommes i en skål. Forårsløg skæres i skiver og slikærterne skæres i lidt mindre stykker, hvorefter begge dele kommes i skålen. Del tomaterne i fire og fjern kernerne. Skær herefter tomaterne i tern og kom dem i skålen. Kom salt og peber på grøntsagerne samt citronsaften. Den sidste halve citron dækkes med stanniol og kommes i køleskabet – den kan fint holde sig nogle dage. Mangosalsaen vendes sammen.

Varm en pande op og tilsæt fedtstof. Steg rejefrikadellerne herpå til de er gyldne på begge sider. De er som sagt meget skrøbelige og brænder nemt fast på panden, så hold godt øje med dem. De skal vendes meget forsigtigt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.