Et madresumé III

Dansk

De sidste par uger har vi prøvet opskrifter fra Den Store Diabeteskogebog af Fiona Hunter og Heather Whinney, og det har – udover de allerede blogget om retter – ført til følgende spisninger:

Torsk i stærk tomatsovs.

2013 Torsk i stærk tomatsovs 141013 (3)

Krydret kylling med majssalsa.

2013 Krydret kylling med majssalsa

En fejlet frokost med flækkede gule ærter. Opskriften sagde at der skulle bruges flækkede gule ærter, men jeg tror de i virkeligheden mente gule flækærter, hvilket bestemt ikke er det samme! Resultatet blev en mærkelig geleagtig klump, som egentlig ikke smagte forfærdeligt, men som jeg bestemt ikke havde lyst til at spise til frokost. Nu ved jeg ikke rigtig hvad jeg skal stille op med resten af æsken med gule ærter.

2013 Gule ærter 161013

Mulligatawny – en stærk suppe med oksekød og chili.

2013 Aftensmad Mulligatawny 181013

Fad med kulmule og grønne bønner. Retten kunne godt have brugt lidt ekstra smag, men derudover var det faktisk en rigtig god og interessant måde at få fisk på. Lidt a la en fiskelasagne – bare uden pasta.

2013 Aftensmad Fad med kulmule og grønne bønner 201013 (2)

Til frokost en kartoffel-og-broccoli-tortilla. Det blev også rigtig godt.

2013 Kartoffeltortilla 211013 (1)

Ris og chilipilaff med kylling. Jeg tilsatte et halvt broccolihoved, da jeg ellers syntes at retten ville være blevet for kedelig. Derudover undlod jeg også at koge grøntsagerne til mos – som sædvanlig! Vi brugte også det sidste af den langtidsstegte kylling fra brylluppet, så nu er vi næsten i bund med resterne.

2013 Ris og chilipilaff med kylling 211013 (2)

Marokkansk fiskegryde med torsk. Idéen var god nok. Torsken kom i panden til sidst, og der blev lagt låg på, hvorved torsken blev dampet. Desværre blev kikærterne næsten udkogte i den tid det tog at tilberede fisken, så jeg gentager det nok ikke på samme måde næste gang.

2013 Aftensmad Marokkansk fiskegryde 221013 (2)

Til frokost en quinoa salat med agurk, rødløg, feta og persille. Den var faktisk rigtig lækker. I grunden skulle der også have været oliven i, men det er jeg ikke helt så glad for, så jeg udelod det. Den salte feta gav god smag til resten af salaten, som ikke smagte af så meget men havde en god konsistens og blanding.

2013 Quinoa salat med feta 231013

Champignonlasagne. Ifølge opskriften skulle den stå alene som en vegetarisk hovedret, men det havde vi nu ikke så stor lyst til hjemme hos os! Vi tilføjede derfor 200 g skinkestrimler til retten, hvilket nødvendiggjorde at fordoble sovsen, og så kom vi lidt ekstra revet parmesan på toppen. Resultatet var dog rigtig lækkert, og sovsen var meget nem at lave. Champignon og porre svitses på panden, indtil væden er kommet af svampene, så tilføjes lidt mel og 3 dl mælk, som lige skal røres sammen og tyknes, og så er den ellers klar. Det er helt sikkert noget som vi skal gentage en anden gang.

2013 Aftensmad Champignonlasagne 231013 (1)

Aftenens dessert var en citron cheesecake, men i virkeligheden var det en citron ostesoufflé. Den smagte dog ganske udmærket, men jeg skal pusle lidt mere med opskriften. Så snart en dessert kræver at man deler blommer og hvider og pisker dem separat, så går opskriften hen og bliver for kompliceret til at være en hverdagsdessert. Det faktum at æggehviderne blev vendt i retten til sidst, betød dog netop også at cheesecaken puffede så meget op, så næste gang vil jeg prøve at lave det hele i én skål og så håbe at det ikke bliver til en soufflé igen. Smagsmæssigt var den dog rigtig fin. Den skal dog spises lun for at få smagen og duften rigtig frem.

2013 Dessert Citron cheesecake souffle 231013 (2)

Og til sidst endnu en frokost, denne gang en peberfrugt-og-tomat-frittata. Det er dog dagens frokost, så jeg har ikke smagt den endnu, men visuelt ser den flot ud.

2013 Frokost Peberfrugt og tomat frittata 231013 (3)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.