Lækker morgenmad den 14. oktober 2013 – havregrynspandekager med æble

Dansk

2013 Havregrynspandekager 141013 (4)

Jeg er i gang med at teste en masse forskellige opskrifter fra Den Store Diabeteskogebog af Fiona Hunter og Heather Whinney, morgenmad og frokost såvel som aftensmad, derfor vil denne bog også blive nævnt en del gange her på bloggen den næste uges tid. Blandt de nye spændende forslag til morgenmad er også disse små havregrynspandekager. Da det er meningen at det skal være sunde morgenmadspandekager til diabetikere valgte jeg at skifte det foreslåede sukker ud med Sukrin, som ikke indeholder nogle kalorier. Jeg synes ikke det gjorde noget, og egentlig tror jeg godt at sukkeret helt kan udelades, da der jo kommer sødme fra æblet.

Havregrynspandekager med æble

ca. 15 små pandekager (3 stk. pr. person til morgenmad)

  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g havregryn
  • 2 spsk. Sukrin (kan erstattes af almindeligt sukker)
  • et godt drys kanel
  • 2 æg, blommer og hvider for sig
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 mellemstore æbler

Mel og bagepulver blandes i en skål, herefter tilføjes havregryn, Sukrin og kanel. Det hele blandes lidt sammen, hvorefter æggeblommer samt kærnemælk tilføjes. Massen røres godt sammen med et piskeris til det hele er inkorporeret.

Æblerne skylles og rives herefter groft og hældes i dejen. Det med at rive æblerne var nok det værste ved opskriften, for æbler er så våde og besværlige at rive, men der er for få æbler i en enkelt portion til at jeg gider finde foodprocessoren frem, så det er desværre et nødvendigt onde.

Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen.

2013 Havregrynspandekager 141013 (3)

En pande varmes langsomt op. Jeg brugte en blinispande, og disse er typisk meget tynde i bunden, så vær tålmodig med at opvarme panden (det vil sige: Gør hvad jeg siger, ikke hvad jeg gør!), da pandekagerne ellers blive sorte i bunden.

Ifølge den oprindelige opskrift skulle der blive til 12 pandekager, som koster cirka 100 kalorier pr. stk., men i min blinispande fik jeg det til 17 små tykke pandekager, som derfor kun kostede ca. 65 kalorier pr. stk. Jeg spiste 3 til min morgenmad med lidt fedtfattig yoghurt. Pandekagerne var bløde og saftige, også genopvarmet dagen efter. De var også mættende, og en portion med 3 stk. passede fint til mig. De var rigtig lækre, dog noget besværlige at lave med rivning af æbler og piskning af æggehvider osv. På grund af de revne æbler er de dog gode at genopvarme fra fryseren, da æblerne holder på fugtigheden, så det kan godt betale sig at lave en stor portion og så tage op efter behov. Kanelsmagen kan man jo selv justere alt efter hvor glad man er for kanel, men det var nu ikke fordi at jeg kunne smage æblet. Jeg tænker derfor at man nemt kan udskifte æblet med andet, som muligvis er lidt lettere at rive, og her tænker jeg også på grøntsager. Revne grøntsager i så små mængder kan næsten ikke smages, og sådan noget som squash og gulerødder bruger vi jo allerede i kager, så helt lukket land kan de jo ikke være. Det er en god, enkel måde at gøre det lidt sundere at få pandekager til morgenmad, og gode undskyldninger i den forbindelse kan vi jo altid bruge!

2013 Havregrynspandekager 141013 (1)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.