Gulerodssuppe til frokost

Dansk

2013 Gulerodssuppe 151013

Den anden dag stod den på gulerodssuppe til frokost. Her prøvede jeg en ny opskrift fra Den Store Diabeteskogebog af Fiona Hunter og Heather Whinney.

Gulerods-ingefærsuppe

4 personer til frokost

  • 1 stort løg, grofthakket
  • 1 fed presset hvidløg
  • 5 cm frisk ingefær, skrællet og finthakket
  • 600 g gulerødder, skrællet og grofthakket
  • 8 dl grøntsagsfond, eller vand + bouillonterning
  • saft og skal fra 2 usprøjtede appelsiner
  • salt og peber efter smag
  • olie til stegning
  • forårsløg til pynt

Jeg vil starte med at sige, at jeg ikke brugte ingefær i min opskrift, da ingefær er en af de eneste krydderier, som jeg virkelig ikke bryder mig om. Jeg brugte derfor i stedet ekstra hvidløg.

Klargør grøntsagerne, varm hvorefter olien op i en gryde, tilsæt løget og svits det lidt, hvorefter resten af grøntsagerne (og eventuelt ingefæren) tilføjes. Tilsæt fond/bouillon samt saft og skal fra appelsinerne. Jeg lå ikke inde med appelsiner, derfor brugte jeg citron i stedet, hvilket bestemt også er en mulighed, dog følte jeg at citronsmagen var lidt for dominerende i retten. Jeg vil derfor anbefale at holde fast i at benytte appelsin, eller at komme mindre citron i.

Lad suppen koge op og skru så ned for varmen og lad suppen småkoge indtil gulerødderne er blevet bløde. Det tager cirka en halv time, afhængig af hvor store gulerodsstykkerne er.

Når gulerødderne er møre, kommes suppen i en blender eller foodprocessor og blendes til en jævn masse. Kom suppen tilbage i gryden, lad den koge op og smag den til med salt og peber. Mere vand kan tilsættes hvis du synes den er for tyk.

Suppen kan til slut pyntes med hakket forårsløg. Jeg spiste suppen med et lille brød til, som jeg skar i mindre stykker og ristede på en pande for at lave croutoner og give lidt tekstur til måltidet.

Størrelsesmæssigt var det en passende portion, men smagsmæssigt manglede der en del. Havde jeg ikke lavet croutoner til suppen ville det have været en meget kedelig spise, og selvom suppen var OK den første dag, da jeg fik rester dagen efter var jeg godt træt af den. Da hele suppen blendes er der ingen tekstur i suppen – den er bare flydende – og det synes jeg hurtigt bliver kedeligt. En mulighed er at tage nogle af gulerodsstykkerne fra inden suppen blendes, og så tilsætte dem igen til sidst, så der er lidt at tygge på, men generelt så har jeg smagt bedre gulerodssupper.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.