Falafelfrokost

Dansk

2013 Falafler 131013 (4)

Den anden dag fik jeg falafler til frokost, og jeg synes egentlig at de blev ret vellykkede. Jeg behøver ikke en hel hånd for at tælle det antal gange i mit liv, hvor jeg har lavet falafler, så jeg kan egentlig ikke udtale mig om hvorvidt nedenstående opskrift er bedre end alle andre. De er nok i princippet temmelig ens, og de kan også eksperimenteres med som man lyster. Det vigtige er at tilføje en masse krydderier og krydderurter for at sikre sig så meget smag som muligt. Derudover er der ingen reelle begrænsninger.

Opskriften er fra Den Store Diabeteskogebog af Fiona Hunter og Heather Whinney.

Falafler

Som frokost til 2-4 personer, serveret med grøn salat til

  • ca. 225 g kikærter (de kan købes i lage, og i så fald skal de ikke stå i blød natten over)
  • 1 spsk tahin (sesampaste – fås i de fleste supermarkeder)
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk cayennepeber
  • en stor håndfuld frisk persille, hakket let
  • saft fra 1 lille citron

Kikærterne afdryppes, hvorefter det hele kommes i en blender og blendes til det hele er finthakket, men før det bliver til puré. Jeg lå ikke inde med de mange forskellige krydderier, så jeg brugte i stedet et færdigt “gyros” krydderi, som jeg tænkte passede godt til, samt lidt chilipulver.

2013 Falafler 131013 (1)

Massen sættes på køl i køleskabet i minimum en halv time, gerne mere, og eventuelt til dagen efter. Herefter formes dejen til 12 små pølser. Gør eventuelt dine hænder våde først, så dejen ikke hænger så godt ved.

2013 Falafler 131013 (2)

Falaflerne steges i rigeligt fedtstof på en pande. De er meget skrøbelige, så vær forsigtig. Jeg brugte en del fedtstof for at sikre at de ikke hang fast i panden og for at få skorpen sprød hele vejen rundt. Det sværeste ved falafler er at stege dem.

Server dem med en grøn salat og lidt fedtfattig dressing til, fx hvidløgsdressing. Én portion består af 3 falafler, som var passende for mig, men mænd har nok brug for mere end det, måske dobbelt så mange. Falaflerne er ikke særligt store, så lav hellere lidt for meget end lidt for lidt første gang du bruger opskriften for at se hvad der er en passende mængde for dig. De smagte udmærket og jeg havde fået en god, sprød kant på dem. Uden den sprøde kant bliver de lidt for smattede, synes jeg, så de er også bedst frisklavede. De er også rigtig gode at komme i pitabrød.

2013 Falafler 131013 (3)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.