Aften på sushisk

Dansk

2013 Sushi Aften 091013 (8)

For en uges tid siden havde vi mine forældre på besøg til onsdagsspisning, hvor vi diskede op med hjemmelavet sushi (samt diverse asiatiske retter). Der var risruller med forskelligt fyld, hjemmelavede forårsruller, tempura grøntsager (asparges, peberfrugt og squash) samt tempura rejer, små agurkeskiver med røget laks og flødeosterosette og så selvfølgelig den nævnte sushi. Sidstnævnte blev sammensat af mange forskellige slags fyld, her kan nævnes krabbe, ceviche laks (laks marineret og tilberedt i citronsaft), dampet laks og dampet pangasius, tempura rejer, røget laks, mango, squash, agurk, avocado, pastinak, rucolasalat, wasabicreme, flødeost, guacamole, peberfrugt, rødløg og forårsløg. Jeg var ikke helt tilfreds med sushien – selvom jeg havde gjort mig mange overvejelser omkring smagen af de forskellige ruller, så synes jeg ikke at der var nok smag i dem alligevel.

Tempuradelen var den mest populære ret, og den var også vældig vellykket. Til denne brugte jeg en opskrift fra Søndag.dk.

Tempurarejer

Som tilbehør til 1-3 personer

  • 1 æggeblomme
  • 1 dl iskoldt vand
  • 100 g mel
  • ½ tsk bagepulver

2013 Sushi Aften 091013 (16)

De fleste opskrifter jeg har set på tempuradej lægger meget vægt på at vandet er isnende koldt og at dejen forbliver kold under hele processen. Jeg brugte vand, der havde stået på køl i køleskabet, og derudover gjorde jeg ikke noget synderligt for kulden, uden at jeg mærkede en forringelse i det endelige produkt. Om det bliver bedre ved at sætte den ene skål oven på en anden med isterninger i, kan jeg ikke kommentere på, men jeg synes ikke det er nødvendigt at stresse for meget over det.

Mel blandes sammen med bagepulver, og æggeblomme og vand piskes let med et piskeris indtil det er inkorporeret og bobler lidt – jeg fandt at det ikke var nødvendigt med en elpisker. Herefter sigtes melblandingen ned i og røres hurtigt sammen – der må godt være lidt klumper i dejen.

Til slut smed vi grøntsager og rejer ned i blandingen og vendte det hele rundt, samlede dem op med gafler og smed dem ned i en frituregryde fyldt med meget varm olie. De er færdige, når de er blevet lysebrune og kommer op til overfladen.

Vi lavede en meget stor portion, så vi lavede også fire-dobbelt af ovenstående. Vi fik det som tilbehør, og så var der rigeligt til 4 personer plus lidt ekstra dagen efter, som vi lunede. Afhængig af hvor meget man spiser af det (vi tog godt fra i vores selskab), så kan opskriften som tilbehør strække til 1-3 personer. Tempuradejen var sprød og luftig og smagte ligesom den gør på asiatiske restauranter. De er ikke så lækre kolde, da man så kan smage olien i dejen, men de var et stort hit ellers. Hvis man ønsker at være lidt på forkant, så kan man noget tid før gæsterne kommer stege rejerne/grøntsagerne næsten færdige i frituregryden, tage dem op, og så lige give dem en hurtig anden omgang inden servering for at varme dem op igen samt give dem den sidste brune farve.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.