Chokolade på glas

Dansk

2013 Chokoladetrøfler 240913 (2)

I anledning af min fars fødselsdag i denne uge havde vi også taget hans gave med til onsdagspisning. Udover den ønskede kuffertrem i skrappe farver havde jeg også taget en hjemmelavet spiselig gave med i form af chokoladetrøfler. Jeg lavede 3 slags: Mørk chokolade med rom rullet i kakaopulver, lys chokolade med whiskey rullet i nøddemel, og hvid chokolade med kahlua og vodka rullet i kokosmel (lidt a la en “white Russian”).

For fremtidig reference kan jeg notere at jeg til den mørke chokolade brugte 100 g chokolade til 3 spiseskefulde alkohol. Til den lyse stadig 100 g chokolade men en anelse mindre alkohol, og til den hvide udgave 100 g chokolade til 2 spiseskefulde alkohol, og dette syntes at passe udmærket. Hvid chokolade er jo en del blødere i det, så hvis man tilsætter samme mængde væske, så bliver trøflerne alt for bløde og helt umedgørlige. Det har jeg prøvet før! Så kan man selvfølgelig tilsætte lidt kokosmel, nøddemel, kakao eller noget andet, men med mindre det er intentionen, så er det nu alligevel nemmere at få væskemængden rigtig i første hug.

Jeg indtager jo ikke selv alkohol, men Ledsageren fik lov til at prøvesmage og sagde god for resultatet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.