Alt i et fad

Dansk

2013 Aftensmad Kylling i fad 220913 (1)

I går stod den mest på rester, som vi nok tit får om søndagen. Jeg lavede et fad med porre, gulerødder, løg og peberfrugt samt lidt forkogt pasta og den sidste rest kyllingekød fra de foregående to dage og overhældt med en dåse tomater. Jeg tilføjede dog også lidt ekstra kylling fra fryseren (rester fra brylluppet stadigvæk), da jeg ikke var sikker på om der ellers ville være nok kød. Så fik det lige 10 minutter i ovnen til at lune op på, hvorefter jeg rev ost henover og satte det i igen. Resultatet var sådan set ganske udmærket, og meget nemt at have med at gøre.

2013 Aftensmad Kylling i fad 220913 (3)

Den anden dag afprøvede jeg også en ny dessert bestående af ovnbagte friske figner. Jeg tror ikke at jeg har smagt friske figner før – i hvert fald ikke hvad jeg umiddelbart kan huske. Fignerne fik et kryds i toppen og et lille klem i bunden, førend de kom i et fad og overhældt med friskpresset appelsinsaft og strøet med sukker og kanel.

2013 Dessert Bagte figner 210913 (1)

De blev bagt 20 minutter i ovnen og serveret med skyr, som jeg havde rørt op med revet limeskal, en smule limesaft samt et par dråber SØD. De smagte ikke dårligt, men de smagte generelt heller ikke rigtig af noget, og de var meget svære at spise. Det var svært at skrabe “kødet” ud uden at det hele blev smattet sammen og forsvandt, så jeg tror ikke at jeg vil servere det sådan en anden gang. Næste gang kommer jeg skyrcremen i glas, bager fignerne, skraber kødet ud og kommer på toppen og hælder så lidt af saften ned over, måske toppet med lidt hakkede mandler for knas. Det lyder i mine ører noget mere holdbart.

2013 Dessert Bagte figner 210913 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.