Den søde løsning

Dansk

2013 Is 160913 (1)

Der var jo selvfølgelig rester tilbage fra fødselsdagen i lørdags, og udover at vi har indtaget hovedretsrester til aftensmad de sidste par dage, så blev der også lidt af den søde slags. Jeg har det altid sådan, at hvis jeg har fløde i køleskabet, som jeg ikke rigtig har andet at bruge til, så laver jeg is af det, og denne gang var jeg så heldig at jeg også havde pasteuriserede æggehvider OG æggeblommer tilovers, så det behøvede jeg ikke købe ind til. Jeg lavede derfor en isblanding af flødeskum, æggesnaps, piskede æggehvider samt næsten 2 bægre skyr. Det slog mig at skyr måske kan være rigtig god at basere is på, for i modsætning til fx creme fraiche så smager skyr ikke syrligt. Når man kommer creme fraiche i, så kan man tydeligt smage det (ikke at det er en dårlig smag). Jeg tror at næste gang så vil jeg forsøge mig med en is kun med skyr og æg for at se hvordan det bliver.  Jeg har tidligere forsøgt mig med en yoghurtis, men det blev ikke helt perfekt. Der var vist lidt for mange iskrystraller i.

Jeg lavede to slags is i dag: Til den første tilføjede jeg vanilje i isblandingen, og herefter lagde jeg mangopuré (det var også tilovers fra festen), lyse chokoladeknapper samt mini marshmallows i lag i bøtten og kom et ekstra lag vaniljeis ovenpå. Til den anden is blandede jeg nutella sammen med isblandingen og herefter lagde jeg i lag i bøtten bananskiver (rester!), nøddekrokant (rester!) og lidt ekstra nutellaklatter. Vi har ikke fået indviet isen endnu, men jeg har på fornemmelsen at det smager godt. Nutella gør jo aldrig andet end at forbedre smagen. Mmm, jeg elsker nutella.

2013 Is 160913 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.