Et tapasvisit på Café Wessel

Dansk

2013 Cafe Wessel 050813 (2)

Det er efterhånden noget tid siden at vi var på besøg på Café Wessel i Ringe, men billederne har siddet i mappen på skrivebordet og er ikke kommet videre. Men nu skal det endelig være.

Ud fra deres hjemmeside virkede stedet meget gammeldags. De har endda fået ny hjemmeside indenfor det sidste halve år (tror jeg nok – men jeg er dårlig til datoer), men det virker stadig meget forældet. Derfor blev jeg også meget overrasket, da vi endelig kom frem, for i virkeligheden er restauranten/caféen meget moderne og ser rigtig smart ud. Det er et nydeligt sted, som dog ikke var overrendt af besøgende på en almindelig mandag aften. Der var vist kun os og en enkelt anden gruppe. Det gjorde os nu ikke noget!

2013 Cafe Wessel 050813 (1)

Anledningen var jo at jeg havde afleveret speciale, derfor måtte jeg jo også vælge menuen, som derfor skulle bestå af tapas. Vi valgte en blandet landhandel med 10 forskellige tapasretter, og 5 tapas koster 155 kr., så det synes jeg er en OK pris. Det er en almindelig hovedretspris på mange caféer, og vi spiste os nemt mætte i de 10 tapas, som vi delte imellem os. Vi fik så også en dessert bagefter (den kostede hen af 70 kr.), så egentlig kunne jeg godt have nøjes med 4 tapas, når jeg også fik dessert. Men det afhænger nok også lidt af hvilke tapas man vælger.

Vores tapasmenu bestod af:

  • Black tigerrejer rullet med bacon og stegt med pesto
  • Hjemmelavet grillpølse af oksekød med grillet peberfrugt
  • Græske kødboller i hjemmelavet tomatsauce med krydderurter
  • Tunmousse med peberfrugt, dild, citron og kapers
  • Pestomarineret grillet lammekotelet med marinerede hvidløg
  • Hjemmelavet broccolisalat med bacon, løg og solsikkekerner
  • Spinatsouffle med laks
  • Grønne asparges svøbt i serranoskinke
  • Kartoffel pommes Anna med smør og løg
  • Marineret grillet svinemørbrad

Hertil blev der serveret brød. Der var et problem med brødet. Problemet var at det første brød vi fik var tørt og kedeligt. Anden portion var meget, meget bedre. De havde åbenbart ikke noget lunt brød parat til os, da vi kom, så tjeneren kom med noget nyt efterfølgende. I grunden skulle han helt have undladt at servere det dårlige brød, for det gav et virkelig dårligt indtryk af restauranten, og hvis nu at vi havde været for mætte til at smage på næste portion, så ville vi jo have troet at deres brød normalt er dårligt. Som det er nu ved jeg at de hellere vil servere dårlig mad for deres gæster end at lade dem vente. Så foretrækker jeg faktisk at vente lidt længere og få noget ordentligt første gang. Det første brød var næsten ikke værd at spise.

Tapasretterne generelt var meget nydelige og smagte udmærket. Min favorit var grillpølsen, som var fuld af smag. Der er dog ikke tale om gourmettapas, så det er ikke noget ud over det sædvanlige, men samlet set var det et fint udvalg, der var noget for enhver smag, og det smagte fint. Tjeneren fortalte at deres tapasmenu skifter cirka engang i kvartalet, og jeg kunne godt finde på at overveje at komme igen en anden gang. Maden var dog ikke så god at jeg ville smage deres nuværende tapaskort igen – der skal ske en større udskiftning, før jeg gider det. Jeg mener dog at nogle af retterne har været på kortet flere gange, så det er vist ikke det hele, der udskiftes.

Desserten var en jordbærsuppe med is, og den smagte også rigtig fint. Den var let og sommerlig og fuld af jordbærsmag, og det kan man jo ikke gå fejl af.

Konklusionen er at Café Wessel ligger lidt på det jævne. Det er et udmærket sted, selve restauranten er pænt dekoreret, maden smager fint men er ikke noget særligt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.