Lørdag den 24.08.13

Dansk

2013 På besøg 240813 (2)

Lørdag morgen startede med at vi blev trakteret med friske rundstykker, og hertil blev serveret to slags smørepålæg (udover ost, smør og min mormors hjemmelavede hybenmarmelade – som også var lækkert). Smørepålæggene var ligeledes hjembragte fra Italien. Den ene var en slags nutella og den anden baseret på pistacie. De var begge gode, men pistacievarianten var helt klart den bedste. Den var virkelig spændende, man kunne klart smage pistacienødderne, og den havde konsistens som om den var baseret på chokolade, uden at der rent faktisk var chokolade i. Det var helt klart en vinder og noget som snildt kan bruges som fyld i desserter eller luksusbagværk. Min mor gav mig et lille glas af samme type som souvenir, da de kom hjem fra ferien, og jeg overvejer om det er noget, der skal bruges i nogle macaroons på et tidspunkt.

2013 På besøg 240813 (3)

Efter morgenmaden kørte vi en tur til Langeland, hvor vi gik lidt rundt og kiggede på butikker. I Kop & Kande fandt vi nogle flere af de desserttallerkener, som vi samler på, så vi købte tre til. Jeg tror dog gerne at jeg vil have en håndfuld til, således at vi har 20. Det er et pænt rundt tal.

Et sted i gågaden passerede vi en svalerede, hvor butikkens indehavere havde hængt en spand under den, hvilket jeg tror var en meget god idé. Spanden var i hvert fald rimelig beskidt!

2013 På besøg 240813 (4)

2013 På besøg 240813 (5)

Frokosten blev også indtaget på Langeland. Bestikket havde min far taget med hjemmefra sammen med drikkevarer, men rugbrødet blev købt ved en lokal bager, og ved slagteren fik vi en bakke æbleflæsk, lidt kamsteg og nogle frikadeller, og ved fiskehandlen fik vi helt frisklavede fiskefrikadeller (de kom direkte fra panden og videre til os) samt røget laks og remoulade. Fiskehandleren var dog lige udgået for små bøtter, så remouladen blev pakket ind i papir. Godt vi ikke skulle bruge det efter frokosten!

Vi fandt et bord-og-bænke-sæt tæt ved vandet, og skønt solen skinnede og udsigten var fin, så blæste det en del. Vi måtte holde på tallerkener og frokost, så det ikke blæste væk. Det blæste faktisk så meget, at der kørte en turistfamilie ind på pladsen ved siden af os og begyndte at pakke deres ting ud, så de kunne vindsurfe.

2013 På besøg 240813 (6)

Da vi havde returneret til forældrenes residens var der dømt siesta for Ledsageren og jeg, men vi dukkede op tids nok til at spise aftensmad. Aftensmaden blev serveret som buffet, men bestod af mange forskellige retter. Jeg må se om jeg kan huske dem alle sammen. Der var en pastaret med kylling, hvor pastaen var en særlig kakaopasta (som dog ikke smagte af kakao, men var god alligevel). Så var der en salat med stegt halloumi-ost, jordbær og granatæblekerner samt chokoladebalsamico (mener jeg det var). Så var der rødbedetzatziki og et rigtig godt brød med tomat og chili. Røgede muslinger, som var hjemmerøget på grillen. Små bruschetta-lignende med skinke og smurt med en pesto. Så var der også to slags sushi og en wasabi-creme fraiche, som Ledsageren havde rørt sammen. Min mor gjorde for noget tid siden et tupperware fund i form af nogle plastikforme til henholdsvis nigiri og hosomaki. Basalt set så er der en top og en bund, og så presser man risen ned i formen, og i hosomakiens tilfælde også fyld, og så trykker man det hele sammen, hvorefter det er klar til servering. Så dét måtte må vi jo se resultatet af. Min mor lavede nigiri med røget laks og hosomaki med surimi (“kunstig krabbe”) og agurk. Det blev rigtig godt, og sushien var selvfølgelig min favorit på buffetbordet. Ledsagerens wasabidressing passede også rigtig godt til. Den smagte af noget uden at være for stærk.

Til dessert var der en rigtig lækker rabarbertrifli med vanille creme fraiche serveret sammen med biscotti og lidt chokolade.

Efter aftensmaden gik Ledsageren, min far og jeg en tur, og det lykkedes os at finde en geocache i nærheden af deres hus, og bagefter gik vi et smut forbi mine bedsteforældre for at takke dem, fordi de havde lagt en masse bær til mig i mine forældres fryser mens vi var på Langeland. Jeg er begyndt at bruge rimelig meget tid på at lave mit eget syltetøj, især da det rent faktisk er supernemt, så jeg siger aldrig nej til gratis frugt og bær. Efter dette visit var der desværre ikke tid til at finde den næste geocache, da det var blevet mørkt, så det må blive næste gang.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.