Tre små småkager sad på et bord

Dansk

2013 Småkager 290713 (4)

For noget tid siden stoppede den sidste piccoline ude på arbejdet, og hun skulle naturligvis også have en lille farvel-gave, og denne gang blev det til småkager. Jeg var faldet over denne småkageopskrift fra CookieCrumble, som lød rimeligt simpel, og så sagde den at man kunne bruge grunddejen til at lave flere forskellige slags, så det måtte jo prøves.

Jeg lavede tre slags småkager: hvid chokolade & lyserødt krymmel, kokos & rosin, og lakrids.

2013 Småkager 290713 (3)

Selve småkagen var meget sprød og smagte udmærket. Den hvide chokolade var lidt svær at se grundet smeltning, men de små lyserøde krymmeluer gav rigtig god knas. Den med kokos og rosin var også vældig god, men næste gang vil jeg hakke rosinerne finere inden jeg kommer dem i dejen, da stykkerne var lidt svære at skære ud – dejen blev delt i tre, fyldet blandet i, herefter rullet til tre pølser, som røg på køl i en times tid, og til sidst skåret i små stykker. Lakridssmåkagen var også fin, men der kunne godt have været lidt mere lakrids i. Jeg kender dog ikke piccolinens smag, og det er jo ikke alle, der kan lide lakrids i småkager, så jeg ville ikke overdrive. Næste gang kunne jeg godt tænke mig at pynte hvert stykke med et helt lakridsstykke, måske noget blød lakrids, det vil sikkert se lidt finere ud.

Simpel småkagegrundopskrift

Ca. 80-100 småkager

  • 400 g hvedemel
  • 150 g flormelis
  • 300 g smør
  • 1 sammenpisket æg

Pisk smør og sukker sammen og tilsæt derefter hvedemelet lidt af gangen. Saml til sidst dejen med ægget.

Del dejen i lige så mange stykker som du vil lave forskelligt fyld og bland fyldet i hver enkelt portion. Rul hver portion ud i en lang men tyk pølse og sæt dejen på køl i køleskabet i en times tid eller to.

Når dejen er tilpas fast at arbejde med, opvarmes ovnen til 200 grader varmluft. Tag dejpølserne ud af køleskabet og skær dem i passende størrelser. Læg småkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i cirka 7-10 minutter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.