Snegledag

Dansk

2013 Kanelsnegle 040713 (12)

I sidste uge skulle vi have et lille teammøde, og så havde jeg tilbudt at tage lidt kage med i anledning af at vi nærmede os sommerferieperioden. Der var en vis usikkerhed om hvornår på dagen det kunne blive pga. folks forskellige arbejdsskemaer, så jeg ville gerne helgardere mig ved at vælge en kage, som eventuelt også kunne spises om formiddagen. Derfor blev det til kanelsnegle. Til gengæld prøvede jeg noget nyt i forhold til bagningen af dem, da jeg samlede nogle af dem i en springform, således at jeg fik én stor sneglekage ud af det, og resten kom i muffinforme. Jeg brugte Mette Blomsterbergs opskrift på kanelsnegle, da jeg har brugt den tidligere, og de kanelsnegle var gode også dagen efter, hvilket jo var nødvendigt i dette tilfælde. Min oplevelse er at mange kanelsnegle hurtigt bliver tørre.

Jeg lavede én portion og delte herefter dejen ud i tre portioner, da jeg selvfølgelig ikke bare kunne nøjes med at lave almindelige kanelsnegle. Herefter lavede jeg tre slags fyld: Kanel, nougat/nutella med hasselnødder samt hindbærsyltetøj med hvid chokolade.

Kanelsneglene blev vældig gode, men jeg lavede en større portion fyld end angivet til min valgte mængde, da jeg ved hvor nærrig Blomsterberg er med de gode sager, og i min mening skal en kanelsnegl smage mest af kanel og ikke som en regulær bolle.

Favoritten var nok den med nougat/nutella. Jeg havde en smule nougat tilovers, som jeg smeltede, men der var ikke helt nok, så jeg tilføjede et par gode skefulde nutella også. Derefter brugte jeg en rest hakket hasselnøddekrokant som jeg havde, samt hakkede hasselnødder for at fylde ud i landskabet. Jeg synes de almindelige hasselnødder forsvandt i resten af fyldet, men nøddekrokanten gav en rigtig god knas, så det vil jeg nok holde mig til næste gang. Det var nogle virkelig luksus nutellasnegle.

Dem med syltetøj var ikke helt som jeg havde håbet. Syltetøjet er jo meget vådt i forhold til de to andre slags fyld, så de snegle blev lidt smattede og skulle have haft længere tid i ovnen end de andre (de var ikke ubagte, men måtte godt have fået lidt længere). Derudover var hindbærene ret svære at smage, så jeg tænker næste gang at lave en hindbærkompot og smøre dét på i stedet for for at få en mere fremtrædende smag. Så vil fyldet heller ikke være så vådt. Der kom også hvid chokolade i sneglene, og næste gang vil jeg nok også strø nogle på toppen inden bagning. Bortset fra det er jeg stadig ret varm på kombinationen.

Jeg var vældig tilfreds med resultatet, og det skal nok gentages en anden gang. Kanelsnegle er jo en klassiker, så dem bliver jeg ikke træt af, men det er spændende at variere fyldet en smule.

Den nye bagning fungerede også rigtig godt. Nogle enkelte af muffinsneglene skød i vejret som en vulkan (men dem måtte vi jo så spise selv …), men fyldet blev hvor det var og gjorde sneglene lækre og saftige. Jeg kan helt sikkert anbefale at bage kanelsneglene i muffinforme. Det er altid så trist når halvdelen af fyldet ender på bagepladen. Sneglekagen blev også rigtig god, men næste gang vil jeg nok give den lidt længere i ovnen, den var ikke helt så gylden som jeg havde troet i første omgang. Begge dele er dog gode alternativer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s