Havregrød med appelsin

Dansk

2013 Morgenmad 030713

Dagens morgenmad var lidt et eksperiment og lidt baseret på rester. Jeg endte med at få havregrød til morgenmad, men vi havde ikke noget almindeligt mælk (= minimælk)  i huset. Til gengæld havde vi sødmælk, fordi jeg skal bage kanelsnegle i morgen, men jeg bryder mig ikke rigtig om grød kogt på sødmælk – det bliver for fedt. Men grød kogt på vand bliver alligevel lidt for kedeligt. Men så havde vi jo også nogle tiloversblevne appelsiner fra sidste uges muffinbagning, så jeg pressede saften af sådan en, tilføjede lidt vand for at få 1 dl, og den sidste dl bestod så af sødmælk.

Resultatet blev ganske godt. Der var en lille syrlighed, som ikke var altoverdøvende, og man kunne godt smage appelsinen. Jeg tror dog det ville være for meget kun at bruge appelsinsaft, så tilføjelsen af mælk var en god idé. Det giver også grøden en mere “rund” smag.

Appelsingrød

1 person

  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl appelsinsaft
  • 1 dl mælk
  • et strø salt

Kom havregryn, appelsinsaft og mælk i en gryde og kog det op over lav varme og jævnlig omrøring. Når grøden tykner smages den til med salt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.