Banan på en pind

Dansk

2013 Bananis 260613 (1)

Engang imellem så forsøger jeg at lave nogle lidt sundere lækkerier. Jeg har et par gange gjort det, at jeg har skivet en banan, frosset skiverne og så kommet smeltet chokolade på toppen, eventuelt drysset med lidt kokos, nødder eller noget andet godt for lige at give en ekstra tekstur, og så haft de i fryseren til jeg blev lækkersulten. Det fungerede også rigtig fint, men den anden dag tænkte jeg at det må man da kunne arbejde videre med, så jeg forsøgte mig med nogle bananis.

En banan skæres i en passende størrelse (jeg delte en banan i tre), hvorefter jeg stak en pind i hver og frøs dem ned. Herefter dyppede jeg hele molevitten i smeltet chokolade, som jeg så hurtigt dryssede med fintblendede nødder. Bananstykkerne er jo frosne, så chokoladen sætter sig hurtigt; man skal derfor skynde sig med at komme drysset på. Derudover tøer bananer hurtigt op igen, så halvvejs igennem bunken måtte jeg smide resten i fryseren, så det kunne nå at sætte sig lidt igen. I en perfekt verden skal man helst have plads i fryseren, så man kan nøjes med at tage et par stykker ud af gangen for at arbejde med dem, men det havde jeg ikke lige plads til. Optøede bananer er noget smattet noget, så man skal ikke tage dem op af fryseren førend man har alt det andet klar. Man kan også lade være med at fryse bananerne først, men så er chokoladen selvfølgelig længere om at sætte sig fast på bananen.

Vi er ikke nået til at smage bananisen endnu, men vi må se, når vejret engang slår om igen.

[OPDATERING] Nu har vi efterhånden fået smagt på isen, og den smager rigtig godt. Den er nem at have med at gøre, og skønt det måske ikke er den sundeste af de sundeste desserter, så er det en sundere is end så mange andre. Man kan jo sørge for at bruge så mørk chokolade som muligt at dyppe bananen i.

2013 Bananis 260613 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.