Aftensmad den 22.06.2013

Dansk

2013 Aftensmad 220613 (1)

Ledsageren er væk i dag, så jeg måtte sørge for mig selv. Som så mange gange før, hvor Ledsageren ikke er til stede til at deltage i aftensmaden, faldt valget på risengrød. Ledsageren kan også godt lide risengrød, men ikke så godt som mig, og af en eller anden mærkelig årsag så mætter det ham ikke ordentligt. Så han vil gerne have det, men det skal helst suppleres af noget andet, hvilket også kan være rugbrødsmadder. Nogle gange i december, hvor jeg jo gerne vil have risengrød til aftensmad et par gange, aftaler vi det således, at han spiser varm mad i kantinen til frokost, og så kan vi for det meste begge to blive mætte af risengrød til aftensmad.

Risengrød og jeg går langt tilbage. Det fik jeg tit, dengang jeg var fattig studerende og boede alene. Jeg kan spise risengrød året rundt. I starten da lavede jeg risengrød på sødmælk, som man jo plejer, men til sidst blev jeg træt af at indkøbe sødmælk bare til det og så have en rest stående i køleskabet, som jeg jo ikke drak eller brugte til andet, så til sidst brugte jeg bare den mælk, jeg nu havde, og det var jo typisk minimælk. Nu kan jeg ikke drømme om at lave risengrød på sødmælk, medmindre det er for at lave risalamande, for nu synes jeg faktisk at smagen er for fed. Jeg kan bedre lide den med minimælk.

Jeg synes måske det er lidt sjovt at være så glad for risengrød, men der er visse retter, der har fulgt med mig fra barndommen, og det inkluderer så bl.a. risengrød, jordbærgrød og pandekager. Jeg tror der skal gå mange år endnu, førend jeg bliver træt af nogen af dem.

2013 Aftensmad 220613 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.