Bryllupskagen

Dansk

2013 Bryllupskage 250513 (9)

Bryllupskagen blev købt ved Hjertekagen, en lille énmandsbiks i Middelfart. Vi fik den til en fordelagtig pris, fordi vi lavede aftale med hende mens hun stadig var amatørbager (hendes priser er nu stadig fordelagtige, vores var bare lidt billigere!). Vi havde mange tanker om hvordan kagen skulle se ud og hvordan den skulle smage, men der blev gået på kompromis da alt jo ikke kan lykkedes på én gang.

Der er to lag fyld, den ene en meget lækker og frisk vanillecreme og den anden en bærmousse, som dog gerne måtte have været lidt mere bæragtig. Som udgangspunkt ville jeg gerne have haft en solbærcreme/mousse, men det blev vist mest til skovbær, så jeg manglede lidt mere syrlighed og friskhed og lidt mere bærsmag, men i sidste ende smagte det stadig rigtig godt.

Kagen er smurt op med en marcipansmørcreme og dækket af fondant. I modsætning til mange fondantkager, så smagte denne her rigtig godt, nok især fordi hun havde rullet det så tyndt. Fondant smager normalt bare “sødt”, men hendes sammensætning og bearbejdning gjorde at det faktisk smagte af noget, og at det var velsmagende.

Topfiguren har vi selv sørget for. Det er en porcelænsfigur af Rosina Wachtmeister. Jeg er ret glad for hendes kattefigurer, men de er vanskelige at finde i Danmark, så vi købte denne her, da vi var en tur i Tyskland. Den kostede så også lige 8-900 kr., så det var nok den dyreste ingrediens til kagen!

Min far fik den vanskelige ære at hente kagen og transportere den sikkert til Odense, og det var han vist ikke helt tryg ved. Men kagen nåede frem i hel og fin tilstand og blev opbevaret på køl, indtil vi skulle have den.

Vi havde bestilt rigeligt, da vi også gerne ville have lidt til fryseren, og der var faktisk så meget kage (eller også var gæsterne så tilbageholdende!) at hele det nederste lag kunne gemmes. Det var sådan set meget heldigt, at der var en hel etage tilovers, da det gør det noget nemmere at fryse ned. Jeg er også glad for at der blev noget tilovers, for selvom vi selvfølgelig fik smagt kagen, så er der jo så mange ting til sådan en reception, så når vi tager den op af fryseren igen, så vil vi kunne nyde den på en anden måde.

bryllupsfest 25.05.2013 014

Reklamer

2 thoughts on “Bryllupskagen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.