Bryllupsrejse 2013, Dag 5: KNEBEL

Dansk

DATO: 16. maj 2013

DAGENS DEAL: Ingen 😦

Bryllupsrejsens femte dag startede med morgenmad på Fuglsøcentret i Knebel, hvilket var en lidt mærkelig oplevelse. Der var en meget trykket og næsten ubehagelig stemning i morgenmadsrestauranten, da vi nåede derhen. Der var 3-4 andre par, alle i en noget ældre aldersklasse end os, og da Ledsageren og jeg trådte ind i rummet følte jeg mig meget nedstirret. Der var fuldstændig stille, ingen sagde en lyd. Det var ikke ligefrem inspirerende til hyggeligt samvær, så jeg var sådan set glad, da vi kunne gå igen.

Morgenmaden var på det jævne. Der var ikke rigtig noget ud over det sædvanlige, men der var alligevel noget at vælge imellem i forhold til pålæg, dog så det lidt skrabet ud. Mængden af mad var nøje afmålt efter, hvor mange gæster der var, og der var kun ét blødkogt æg tilbage, da vi nåede frem lidt i 9. Rundstykkerne var dårlige – tørre og kedelige, og da jeg tog mig et stykke rugbrød den næste morgen, var det også meget tørt. Det eneste reelt positive ved Fuglsøcentrets morgenmad var deres samling af hjemmelavede sirupper, som kom i mange forskellige varianter. Dertil blev der også serveret ymer samt to slags frugtkompot, en med blommer og en med rabarber. Denne del var udmærket, men det er nok også det eneste positive ved denne del af oplevelsen.

2013 Bryllupsrejse Knebel 160513 (2)

Det regnede stadig lidt om formiddagen, men det tog vi i stiv arm. Dagens udflugt gik til Ebeltoft, hvor første stop var “Øerne”, som jeg ikke havde hørt om før. Søren og Marian havde nævnt stedet, da vi besøgte dem et par dage tidligere, og Ledsageren havde også selv været der engang for længe siden. Øerne er nærmest en lille by for sig selv med mange små huse, hvor langt de fleste er ferieboliger. Der er mange små kanaler, så besøgende kan sejle derind og lægge til ud for deres hus. Husene så meget velholdte ud og var meget farvestrålende. Jeg synes det var et hyggeligt område at gå tur i, til trods for småregnen, men stedet var også meget aflukket og dødt. Mange af husene var til salg, og der var næsten ingen mennesker. Jeg synes det er synd, hvis stedet dør ud, for det er faktisk et rigtig fint feriested. Desværre indgår stedet i en ond cirkel, da desto færre gæster der er, desto færre gæster kommer der til. Det ville være et super sted, hvis der bare kom lidt mere liv i omgivelserne. Det er en skam, hvis det bare ender med at gå i forfald. Det vil kræve en større indsats at få vendt udviklingen.

2013 Bryllupsrejse Ebeltoft 160513 (4)

2013 Bryllupsrejse Ebeltoft 160513 (9)

Efter Øerne tog vi ind til Ebeltoft by, hvor vi kiggede lidt på butikkerne, og jeg tænkte nostalgisk på de mange ophold jeg har haft i Ebeltoft gennem årene sammen med mine forældre og nogle gange bedsteforældre. Jeg har mange gode minder herfra, så Ebeltoft vil nok altid have en særlig emotionel plads hos mig, og jeg forsøger da også altid at lave en afstikker hertil, når vi er på de kanter og har mulighed for det.

Vi var selvfølgelig også på besøg på Glasmuseet, hvilket også er et af mine favoritsteder, og her var temaet for årets udstilling havet. Som altid var der mange flotte kunstværker af glas at kigge på, og vi fik også set en glaspuster lave sine egne glas, hvilket var meget fascinerende.

Nedenstående billede kan være lidt svært at tolke, men de havde lavet et lille indelukket rum, hvor gulv og loft var spejle og væggene var farvet glas. Det var næsten højt nok til, at Ledsageren kunne stå derinde, og på væggen bag døråbningen var der også glas, således at hvis man stod inde i rummet, dækkede dette ekstra glas for døråbningen, hvorfor rummet fremstod “lukket”.

2013 Bryllupsrejse Ebeltoft 160513 (25)

Da vi havde set det hele sluttede vi af med et besøg i Glascaféen, som var meget travl, men der var også kun en enkelt medarbejder til at stå for både servering og madlavning. Det tog lang tid at få vores mad serveret. Ledsageren valgte en cæsarsalat (som han havde positive bemærkninger til), mens jeg gik efter nogle blandede tapasretter. Vi fik nogle gode gulerødder med kokos og mynteyoghurt, som smagte godt, men desværre misforstod medarbejderen vores bestilling, så vi fik en dobbeltportion af den i stedet for bare en enkelt. Så fik jeg også lammekrone med rosmarin og timian, hvilket dog haltede lidt bagefter. Lammet smagte fint, men præsentationen var ret kedelig, og der var nogle kæmpe salatblade på tallerkenen, som jeg ikke tror var meningen at jeg skulle spise, men i så fald var det spild af pynt. Dertil noget udmærket rugbrød, som heller ikke passede til. Det var en meget sjusket ret. Der blev også serveret nogle ovnbagte cherrytomater til, hvilket til gengæld passede fint, men når kødet er lunt, så skal man ikke servere køleskabskolde bagte tomater på samme tallerken. Det var ret skuffende. Der er potentiale i retten, men som den stod alene var der for mange mangler.

Efter frokosten manglede vi bare at hente aftensmaden. Ebeltoft er jo en turistby, så det var begrænset, hvad der var åbent på en almindelig torsdag i midten af maj, men jeg havde læst om et takeaway- og cafésted kaldet SMAG, som skulle lave nogle gode sandwich, så det ville jo være enkel aftensmad. Det er et lidt spøjst sted, hvor butikfronten er rimelig almindelig, men bagved har de forvandlet haven til et udendørs caféområde, og køkkenet ligger i en anden bygning helt nede bagved. Men vi fik vores sandwich og drog herefter retur til hotellet.

Efter frokost havde vejret vendt, og det var flot solskinsvejr, hvilket var meget heldigt, da jeg også havde regnet med det. Med i vores ophold var inkluderet et spil på centrets udendørs 9-huls golfbane, så det skulle jo også prøves. Der er ingen af os der er de store golfspillere, så sandsynligheden for at vi på et senere tidspunkt vil betale for at få lov til at prøve er ikke så høj, derfor skulle denne “gratis” mulighed også udnyttes.

Golfkøller lånte vi ved receptionen, og så var det ellers bare af sted ud i det gode vejr. Jeg havde aldrig prøvet andet end minigolf, og Ledsageren var kun lidt mere vidende indenfor emnet end jeg, så vi fumlede os vej frem. Ledsageren var god til at slå langt, til gengæld forsvandt flere af hans bolde i rabatten, mens mine bolde blev på den trådte sti, til gengæld røg de ikke så langt fremad. Min konklusion er dog at jeg vandt stort, da jeg fik langt flere point end Ledsageren. Min anden konklusion er at jeg foretrækker minigolf. Banerne er lidt mere spændende, og jeg er ikke lige så længe om at komme i mål!

Vi mødte også et par heste, der stod i en indhegning ved siden af golfbanen og kiggede på. Eller de ville i hvert fald have kigget på, hvis de ikke havde været så optagede af at spise græs.

2013 Bryllupsrejse Ebeltoft 160513 (59)

Dagens drama opstod da vi var færdige med at spille og skulle tilbage til hotellet, og jeg opdagede at kameraet var væk. Det var faldet ud af spanden med golfkugler. Så vi brugte derfor en lille halv time på at gå alle banerne igennem igen for at finde det, og jeg var ellers allerede godt træt i benene og ville sådan set bare tilbage og hvile mig. Vi fandt det dog i sidste ende, så derfor blev det alligevel en god dag.

Senere spiste vi aftensmad, som bestod af de nævnte sandwich fra SMAG i Ebeltoft. Vi havde købt to, som vi delte – en med skinke og en med kylling. Jeg har glemt detaljerne om hvordan de smagte udover at de var ganske udmærket, så det kan godt bruges igen en anden gang. Som takeaway kostede de lidt under 70 kr. stykket.

2013 Bryllupsrejse Ebeltoft 160513 (63)

Efter aftensmaden gik vi over i hotellets hovedbygning, hvor vi indtog en kop kakao eller kaffe på terrassen og nød det gode vejr. Jeg er generelt meget tilfreds med opholdet her og synes det er et meget flot område. De mangler dog nogle deciderede dobbeltværelser for at tiltrække andre målgrupper end bare kursister, gamle mennesker og vennepar, hvilket jeg også venligt påpegede på det spørgeskema, som de bad mig udfylde og aflevere i receptionen ved tjek-ud. Jeg har et mantra, der lyder, at hvis du ikke vil høre min mening, så skal du ikke spørge mig om den, for jeg er ærlig og detaljeret. Jeg bliver også irriteret hvis jeg bruger lang tid på at give en brugbar tilbagemelding og herefter ignoreres, fordi de bare ville have et “Enig” eller “Uenig” retur, hvilket jeg ikke synes at man kan bruge til noget (og så er man jo også kun interesseret i at få klap på skulderen og ikke nogen form for udvikling eller forandring). Men altså, jeg var meget glad for opholdet og ville derfor gerne bruge 10 minutter på at give dem lidt konstruktiv feedback.

2013 Bryllupsrejse Ebeltoft 160513 (66)

2013 Bryllupsrejse Ebeltoft 160513 (67)

Jeg har glemt om det lykkedes os at gå en aftentur bagefter, men i så fald var det en meget kort tur, for vi var efterhånden begge to trætte i fødderne, så vi afsluttede dagen med at se en film og glæde os til næste dags eventyr.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.