Bryllupsrejse 2013, Dag 4: KNEBEL

Dansk

DATO: 15. maj 2013

DAGENS DEAL: Besøg på Energimuseet i Bjerringbro, bestående af entré, sandwich og sodavand. + Ophold på Fuglsøcentret, bestående af to overnatninger, kaffe & kage ved ankomst, 3-retters menu den første aften samt gratis spil på deres Pay & Play golfbane.

Onsdag morgen forlod vi Skagen i godt vejr og satte kurs mod Bjerringbro for at besøge Energimuseet. Jeg havde jo købt en deal på nettet, hvor vi fik entré samt frokost til halv pris, og da det lå cirka halvvejs mellem Skagen og vores næste destination, var det jo en super kombination. Vejret var med os på Energimuseet, som foregår mest udendørs. Jeg kan ikke udtale mig i detaljer om de tekniske aspekter af stedet, da det er Ledsagerens bord, civilingeniør som han nu er, men der var mange forskellige tekniske ting at kigge på, og det var lige noget for Ledsageren. Børn kommer gratis ind, da det er lærende underholdning, men det koster 80 kr. pr. voksen, hvilket er lidt pebret. Det er dog et fint område, og der er også borde og bænke udenfor, hvor man kan spise sin medbragte mad. Der var en del skoleklasser på besøg, da vi var der.

Da vi havde været rundt og kigge på alt, der havde interesse (de tre forskellige bestyrerboliger kunne jeg ikke helt se det spændende i, så dem gik vi udenom), gik vi ind i cafeteriet, hvor vi bestilte vores frokost. Sodavand kunne vi selv fylde i de udleverede papkrus, og jeg valgte en Sprite Zero. Vi fik nok verdens mindste glas sodavand på 2 eller 2½ dl. Sandwichen var dog meget bedre end jeg havde regnet med. Jeg havde jo egentlig forventet en klapsammenmad af toastbrød og hønsesalat, eller noget lignende, så det var da ganske nydeligt. Hovedingredienserne var kylling, bacon og æble, og det passede i det store hele udmærket sammen. Jeg synes dog at kyllingen skulle have haft noget krydderi, da den ikke rigtig smagte af noget. Idéen med kylling og æble fungerede fint, problemet lå i at begge ingredienser var meget smagssvage, så der manglede noget til at slå igennem. Dog alt i alt ganske tilfredsstillende.

2013 Bryllupsrejse Knebel 150513 (39)

Vi havde betalt 75 kr. pr. person for entré og frokost, og ud fra det kan jeg regne ud, at de normalt vil have 70 kr. for sandwichen samt en minisodavand, og det har jeg nok ikke tænkt mig at betale næste gang. Jeg vil derfor hellere anbefale at man tager sin egen frokost med, og det er desuden også hyggeligt at spise udenfor med skov til alle sider, så længe vejret er til det.

2013 Bryllupsrejse Knebel 150513 (36)

Efter frokosten kørte vi den sidste 1½ time til Knebel, hvor vi skulle bo på Fuglsøcentret. Tjek-ind var fra kl. 15, men vi var der cirka 15.20. Det burde ikke nødvendigvis være det store problem, men nu var der jo kaffe og kage inkluderet i vores ophold. Jeg ved ikke, om vi var de eneste, der skulle tjekke ind denne ensomme onsdag eftermiddag (de kunne jo være mødt før os), men kagen havde i hvert fald ventet på os, fandt vi ud af.

Jeg gik ind i receptionen og fik udleveret nøglen samt anvisninger om, hvor vi skulle bo, hvorefter vi kørte hen for at parkere bilen. Herefter gik vi umiddelbart til det anviste restaurantområde, hvor kagen skulle være, men vi kunne ikke finde kagen nogen steder, og der var temmelig forladt. Vi gik derfor tilbage til receptionen. I mellemtiden havde receptionisten ringet til køkkenet og sagt at vi var ankommet, og da vi nåede receptionen, fik vi at vide, at de havde luret på hvornår vi ville komme, og tjeneren havde derfor just nu ryddet kagen væk. Vi gik derfor tilbage til restaurantområdet, hvor tjeneren i mellemtiden havde sat kagen frem igen. Så alt var godt i sidste ende, og det var meget nydeligt anrettet.

2013 Bryllupsrejse Knebel 150513 (40)

Der er kaffeautomater rundt omkring på hotellet, hvis primære funktion er konferencer og kurser, og man kan bare tage som man lyster under hele opholdet. Der var også mulighed for kakao, hvilket jeg gjorde brug af.

Til kaffen blev der serveret småkager samt et stykke citrontærte. Citronsmagen var stærk og god, men bunden var kedelig og mærkelig i konsistensen. På toppen var der en småkedelig omgang marengs. Generelt var den dog udmærket.

Herefter var der dømt afslapning på værelset, som også var udmærket. Det bar dog præg af, at Fuglsøcentret er et konferencested – og de havde ikke skubbet sengene sammen, som aftalt, så det måtte Ledsageren lægge ryg til. Selve hotelområdet er flot og grønt, og der er også nogle borde og bænke udenfor, hvis man får lyst til at opholde sig derude.

2013 Bryllupsrejse Knebel 150513 (103)

Med i opholdet var en tre-retters-menu på ankomstdagen. Vi havde besluttet, at vi selv ville finde noget til den anden aften, men første dag foregik i restauranten på hotellet. Det lignede egentlig mest et festlokale hellere end en restaurant – og det var sådan set også hvad det var, men de kaldte det “restauranten”. Vi fik serveret lidt brød til at starte med, og det var et udmærket brød. Ledsageren bestilte et glas vin for en gangs skyld.

Forretten blev serveret med det samme vi havde sat os, og både tallerkenen samt maden herpå var køleskabskolde, hvilket gav et dårligt billede af stedet, og jeg visualiserede en meget kedelig middag, hvor det hele er lavet timevis i forvejen, intet er friskt og smagen er dårlig. Retten bestod af lakseroulade med lidt rejer, nogle blandede grøntsager og noget, som måske var en rød pesto (jeg kan ikke huske det præcis). Det smagte som sådan udmærket, men det faktum at maden var køleskabskold gjorde at det smagte af mindre, end hvis det havde været stuetemperatur. Præsentationen  var også dårlig, og det hele så ud som om at det var smidt hulter til bulter, og der var alt for mange dele på tallerkenen. Lakseroulade er en meget enkel ret, som det er svært at lave dårligt, så det smagte også fint, men flot var det ikke.

2013 Bryllupsrejse Knebel 150513 (46)

Hovedretten var noget ganske andet! Og her blev det også meget tydeligt, at Fuglsøcentret gør sig mest i buffeter. Hele hovedretten var nemlig en buffet. Der var to slags kød, som begge var stegt meget mørt og lækkert: Oksefilet og svinekæber. Sidstnævnte var virkelig lækre, kødet bare faldt af benet. En gammel, sur mand ved næste bord sagde vrissent til den flinke tjener, at “Dét der kan du godt tage ud igen!” Jeg synes nu at bare fordi man er på restaurant, kan man godt stadig smage på maden. Der er stadig nogen, der har stået og lavet det til dig. Kræsenhed fører altid dårlige manerer med sig.

2013 Bryllupsrejse Knebel 150513 (49)

Udover kødet var der også mange forskellige slags tilbehør i form af flødekartofler (jeg synes de var lidt for udkogte, men Ledsageren kunne godt lide dem), gulerodsflan (de var rigtig gode), en blomkåls-og-æble-salat, søde rødløg, en kedelig almindelig salat med iceberg, tomat osv. og ovnbagt fennikel med sprød bacon. Jeg har prøvet fennikel før, men det falder ikke helt i min smag, men jeg er glad for at Ledsageren fik smagt det, for han kan jo lide lakrids i næsten alt, og fennikel smager lidt lakridsagtig. Mine to favoritter var svinekæberne og gulerodsflan.

2013 Bryllupsrejse Knebel 150513 (53)

Desserten bestod af brownie og hindbæris samt et lille vaffelrør. Hindbærisen var rigtig god og hindbærsmagen trængte kraftigt igennem. Chokoladekagen var også god. Den var blød og svampet og chokoladeagtig – men manglede den sprøde brownietop, så helt var det ikke en brownie, men en meget lækker chokoladekage går man heller ikke helt galt i byen med. Den var tættere på at være en brownie end den vi fik på Løgstør Park Hotel, men brownie er åbenbart en svær kage at få rigtig, eller også så er folk i tvivl om hvad en brownie i grunden er og tror at det bare er en chokoladekage. Det er altså ikke rigtigt. Det er en bestemt type chokoladekage. Bare fordi gåsebryst og napoleonskager begge er flødeskumskager, betyder det ikke at man bare uden videre kan udskifte den ene med den anden.

2013 Bryllupsrejse Knebel 150513 (56)

Efter middagen gik vi en tur ned til vandet. Et af de mest positive aspekter ved Fuglsøcentret er lokationen. Det ligger utroligt flot i smukke omgivelser, og der er ikke langt ned til havet. Udsigten er smuk, og jeg ville gerne returnere blot for beliggenheden. Det er bestemt et besøg værd, hvis man er i nærheden. Det er et dejligt grønt og stille område, som nemt låner sig til gode billeder, så jeg synes det var svært at begrænse de billeder, jeg vælger at lægge på bloggen.

Efter gåturen stod den på afslapning hjemme på hotellet, og så var endnu en begivenhedsrig dag gået.

2013 Bryllupsrejse Knebel 150513 (78)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.