Bryllupsrejse 2013, Dag 3: SKAGEN

Dansk

DATO: 14. maj 2013

DAGENS DEAL: Ingen 😦

Da vi vågnede op i Skagen, var himlen grå og havde stadig en smule regn i luften. Det var dog væsentligt bedre end dagen før, så vi turde godt løbe vores planlagte morgenprogram igennem.

2013 Bryllupsrejse Skagen 140513 (2)

Dagen startede med en let morgenmad – for en gangs skyld måtte vi selv sørge for det hele, så vi slappede af med en portion mysli. Herefter fandt vi vej til bilen og satte af sted mod Grenen, som var første stop på vores rute. Her blæste det lidt, hvilket dog var til at forvente, så vi krøb i regnbukserne, inden vi fortsatte. Til trods for at det var tidlig tirsdag formiddag, så var der alligevel en del mennesker på besøg på Grenen, heriblandt en skoleklasse med større elever. De fyldte en del på stranden, men generelt var det rimeligt stille og roligt. Det regnede ikke, men de tunge skyer blev hængende i baggrunden.

Jeg fik taget mange flotte billeder på den fotogene strand og blev også kreativ med et skyggebillede, hvor vi kysser. Helt tydeligt er det måske ikke, men så må man gætte sig til det.

2013 Bryllupsrejse Skagen 140513 (27)

Efter Grenen drog vi videre mod den ikke længere så tilsandede kirke, hvor vi på stien derhen stødte på en blå bille. Det er muligvis lidt svært at se her, men den var meget blå, når lyset ramte den. På det tidspunkt var solen også kommet frem – i hvert fald hvis du kiggede i den rigtige retning. Modsat retning så fortsat truende ud, men i det mindste holdt regnen sig hjemme lidt endnu.

2013 Bryllupsrejse Skagen 140513 (42)

Herefter fandt vi frem til Råbjerg Mile, som er en sandklit, der langsomt flytter sig hvert år, men vi regnede ud, at der ville gå mere end 100 år endnu, før den ender ude i havet. Det var en mere spændende oplevelse end en tilsandet kirke, der ikke længere er tilsandet og knapt nok en kirke. Jeg fik taget nogle flotte billeder derude. Det var faktisk svært at tage dårlige billeder!

Da vi havde set milen færdig, vidste vi ikke helt, hvad vi så skulle. Den oprindelige plan for dag 2 inkluderede et besøg hos Søren og Marian i Sæby til aftenkaffe, og kl. 13.00 var det lige tidligt nok at tage derned, men der var ikke rigtig andre steder i nærheden vi følte trang til at opsøge, og vi havde jo allerede været i Frederikshavn og kigge i butikker dagen (hvilket også havde været planen for dag 2 i Skagen). Så vi endte med at tage tilbage til lejligheden og slappe af i nogle timer inden vi skulle af sted igen. Vi havde også bestilt bord på Jensens Fiskerestaurant i Sæby, så dér skulle vi være kl. 18.

Vi følte dog stadig at vi havde behov for lidt frokost, så vi købte os en pizza fra en tyrkisk restaurant i Skagen og supplerede med en portion pomfritter. Vi fortrød senere pomfritterne – ikke fordi de smagte dårligt, men vi blev lidt for mætte af dem, hvilket var synd for aftensmadens fiskebuffet. Vi delte en “Skagen special”, som de kaldte den, med kødsovs, peperoni og bacon, og det var såmænd en udmærket pizza med en god, tynd og sprød bund.

2013 Bryllupsrejse Skagen 140513 (76)

2013 Bryllupsrejse Skagen 140513 (77)

Henaf eftermiddagen begyndte det at regne igen. Jeg havde egentlig tænkt, at vi ville tage lidt tidligere til Sæby og så gå en tur i byen inden restaurantbesøget, men det gad vi ikke lige i regnvejr, så i stedet ankom vi til Jensens Fiskerestaurant til tiden. Det var et hyggeligt sted, som var overraskende besøgt på en kedelig tirsdag aften, og fiskebuffeten bugnede med retter. Jeg har ikke altid været så vild med fisk, men det forsøger jeg så at råde bod på nu. For et par år siden prøvede vi en fiskebuffet i Bogense, og siden da har jeg forsøgt at gøre det til en tradition at få fiskebuffet én gang om året. I denne uge lykkedes det så at gentage succesen, og det blev så ved Jensens Fiskerestaurant, som Søren og Marian havde anbefalet.

2013 Bryllupsrejse Skagen 140513 (78)

Der var mange forskellige fiskeretter at vælge imellem, og de så alle meget flotte ud. Jeg var dog mest imponeret over salatbaren, hvis jeg nu skal indrømme det, for den var meget farvestrålende og fyldt med sæsonens grøntsager, fx radiser og grønne asparges. Uanset hvad type fisk man er til, så kan man finde det her. Der var alt fra røget laks til muslinger til pil-selv-rejer. Udover salatbaren var der også lidt pastaretter, som jeg dog syntes svømmede lidt for meget i olie, kartofler, forårsruller (lignede ikke egenproduktion) samt brød. Det hele var veltilberedt, og køkkenpersonalet kom ofte ud for at tjekke om noget skulle fyldes op, og gjorde straks ord til handling, hvis det var nødvendigt.

Det var en god oplevelse, som jeg ikke ville have noget imod at gentage, især fordi vi stadig var lidt for mætte efter frokosten til at få spist igennem. Næste gang må vi komme på fastende mave.

Der var også et mindre dessertbord, som bestod af frisk frugt, og mit blik blev i særdeleshed fanget af de friske jordbær, som blev serveret med vanillefløde. På et skilt stod der “SÅ LÆNGE LAGER HAVES”, så Ledsageren og jeg skyndte os at fylde en skål med jordbær, så det var klar til afslutning. Tænk hvis jordbærene var væk, inden vi nåede til dem! Jordbærene var gode, men vanillefløden synes jeg var lidt for meget. De forsøgte jo nok at pifte fløden lidt op ved at komme vanille i, men jeg synes slet ikke det var nødvendigt, og egentlig foretrækker jeg den helt almindelige. Hvorfor ændre på en etableret succes?

Vi blev hurtigere mætte end ønsket, men da vi nåede det punkt, hvor vi simpelthen ikke kunne klemme mere ned, var regnen holdt op, så vi gik en tur på havnen.

2013 Bryllupsrejse Skagen 140513 (80)

På havnen så vi blandt andet den store stenfigur, som er en fin dame på den ene side og en barbrystet havfrue på den anden. Skolebørn har pyntet figuren med små dekorationer/figurer af forskelligt materiale, og dekorationerne forestiller alt fra mobiltelefoner til hunde.

Da klokken nærmede sig 20 kørte vi hen til Søren og Marian, som jo havde inviteret på kaffe. Her blev vi trakteret med en flot dessertanretning, der bestod af to miniputmuffins med lyserød pynt og lidt jordbær i bunden, en kaffe-og-nougatis (jeg smagte på den, men måtte overlade resten til Ledsageren, som – i modsætning til mig – dagligt drikker kaffe), og en meget lækker trifli med bærkompot, makroner, chokolademousse med pebermynte, flødeskum og et friskt jordbær i vifteform på toppen. Det hele var meget lækkert, og inden vi fik set os om var klokken halv elleve. Det nåede alligevel at blive sent inden vi fandt vores seng i Skagen, men det var en god dag og en hyggelig aften.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.