Bryllupsmiddag på Munkebjerg Hotel

Dansk

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (5)

Kl. 18.00 den 11. maj 2013 startede vores bryllupsmiddag.

Vi havde reserveret bord i Tree Top restauranten på Munkebjerg Hotel, og Ledsageren og jeg havde tidligere konfereret med restaurantchefen om hvad vi godt kunne tænke os (og hvad vi ikke kunne tænke os) til vores middag, og ud fra vore ønsker sammensatte han en menu og en tilhørende vinmenu. Vi var endt med 8 retter, men vi fik nu lidt mere end det.

Middagen startede med to små appetizere. Den første var en lille delikatesse med saltede mandler, torsk og en hvid dressing (en art creme fraiche, men jeg husker ikke præcis hvad). Saltmandlerne passede rigtig godt til, og det hele smagte i grunden godt.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (7)

Den anden appetizer var en smule skinke viklet omkring en friskplukket bøgegren. Jeg synes det var en meget spændende appetizer, og selvom der muligvis ikke var andre, der tænkte det samme som mig, syntes jeg at det lignede en rose, hvilket var fint i dagens anledning.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (9)

Vi fik også serveret brød til, som blev fyldt op så længe vi kunne holde til det. De var bagt i små muffinforme, og der var to varianter. Et lyst havrebrød og et mørkt maltbrød, som vi også fik serveret da vi var til prøvespisning. Det mørke var min favorit, og jeg er meget glad for brød med smør, men holdt mig alligevel til kun 3 stykker, da jeg vidste at jeg ellers ikke ville kunne spise mig igennem resten af måltidet. Brødet blev serveret med smør, rørt op med kærnemælk og med havsalt på toppen.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (10)

Herefter startede vi på de reelle retter, og Ret # 1 var: 3 x æg med sprød kartoffel, ymer og karse. Kartoflerne kom i form af kartoffelchips, og de tre slags æg var fiskerogn, smilende vagtelæg og pocheret hønseæg. Det var meget velsmagende.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (14)

Ret # 2: Stegt kammusling med blomkål. Flot stegte og flotte store kammuslinger serveret med en meget lækker og cremet blomkålspuré og tyndtskårne blomkålsskiver, macadamianødder og friske ærter.

Efter tallerkenerne var blevet sat på bordet, kom tjeneren ind igen med en sovsekande, som dekorativt blev hældt hen over retten. Det var en art smørsauce, men med “eddikeperler” i. De var vist lavet med agar agar (en slags gelatine), og de tilføjede en smule sødme og syrlighed, der gik godt med resten.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (16)

Ret # 3: Hummer american med pasta. Lækker frisk pasta, som der var rigeligt af, med søde, ovnbagte skalotteløg, revent gulerod og hakket forårsløg. På dette tidspunkt var jeg egentlig ved at være mæt og jeg endte med at levne noget af pastaen for at holde plads til det næste. Jeg må dog indrømme at jeg fandt lidt hummerskal i min ret, hvilket der nok ikke skulle have været. Det smagte dog godt alligevel.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (17)

Med forretterne veloverstået fik vi serveret en frisker/granité lavet på rabarber og æble. Den var meget lækker og forfriskende, og jeg værdsatte meget deres valg, da vi havde informeret dem om, at jeg ikke drikker alkohol, og sådanne friskere er typisk lavet på alkohol, fordi det renser ganen. Den smagte godt, og jeg ville ikke have noget imod at få det som dessert på en varm sommerdag.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (18)

Nu hvor vi snakker alkohol, så kan jeg jo lige nævne de drikkevarer, som jeg indtog. De andre delte naturligvis en imponerende vinmenu med vinpriser på et niveau, som jeg normalt aldrig ville drømme om at betale, men nu bliver man naturligvis kun gift én gang (okay, måske kun nogen af os), og så var det i orden at vinene kostede lidt mere end de plejer. Der blev serveret fem forskellige vine plus en velkomstdrink, og vores overtjener spurgte ved vores ankomst, hvad jeg kunne tænke mig (som sagt vidste han godt, at jeg ikke drak alkohol). Jeg bad ham vælge for mig, og det gjorde han så ved at udvælge fem forskellige safte, hvis farve svarede nogenlunde til de andres. Så når de andre fx fik hvidvin, så fik jeg en æblemost med hyldeblomst, og da de fik rødvin, fik jeg æblemost med kirsebærsaft, og så videre.

Jeg har aldrig drukket så meget væske til en middag før, og egentlig ville jeg gerne have nøjes med kun én hvid og én rød saft, men det nænnede jeg ikke at sige, men jeg fik levnet det meste af den sidste. Ifølge regningen kostede det os omkring 200 kr. at fylde drikkevarer på mig alene! Og dét har jeg nu heller aldrig brugt penge på før. Men det var meget hyggeligt at kunne følge med de andre og prøve lidt forskelligt. Normalt drikker jeg jo bare vand, hvilket jeg også er meget tilfreds med, men det var en spændende oplevelse på en så begivenhedsrig dag.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (20)

Ret # 4: Duebryst med forårets og skovens urter. Et dejligt mørt stykke duebryst serveret med friske, sprøde, grønne asparges. Det var meget dekorativt med den grønne olie – jeg mener det var timianolie, der var blevet drysset henover.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (21)

Ret # 5: Kartoffelrisotto med lammebrisler. Igen et godt stykke mørt kød serveret på en kartoffelrisotto. “Risene” bestod af meget små kartoffeltern, og der var blandet lidt ost for at give den rigtige risottokonsistens. Oven på kom der lidt tørrede tranebær.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (22)

Ret # 6: Oksemørbrad med sommerløg. Mørt oksekød med svitsede, sødlige løg, morkelsauce og selleri (den hvide tingest bag kødet med det grønne drys på er selleri).

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (26)

Oksemørbraden var Ledsagerens primære ønske til vores menu, mens jeg især gerne ville have en -otto ret. Jeg var imponeret over at de løste -otto retten med en kartoffelrisotto, hvilket viser meget kreativitet. Klokken var cirka kvart i ti, da vi var færdige med hovedretterne.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (28)

Ret # 7: Mælkeskum med bærcoulis. En meget spændende dessert med rabarber som hovedingrediens. Øverst var der en let rabarberis/-sorbet med lidt rabarbersirup hen over. Nederst (uset på billedet) var kortstegte rabarber, stadig sprøde men ikke bitre, som rabarber nu engang kan være, og oven på vanillemælk pisket til skum. Det var en meget let og lækker ret og passede fortrinligt til mængden. En rigtig god sommerret.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (29)

Ret # 8: Creme brulée med bær og sprød kage. Her afveg retten lidt fra det vi egentlig havde fået at vide, at vi skulle have, da der ikke var nogen kage involveret. I stedet blev creme bruléen serveret med en god chokoladeis. Creme bruléen var også god og sukkeret brændt til punktet lige før det bliver bittert. Begge dele var gode – men jeg synes måske ikke at de passede så godt sammen på tallerkenen. I den foregående dessert tilføjede den syrlige rabarber noget til det søde mælkeskum, og det søde mælkeskum komplimenterede de syrlige rabarber. Her var der en god creme brulée og en god chokoladeis, som ikke rigtig havde noget med hinanden at gøre men var gode indslag hver for sig. Den sprøde kage, som vi originalt havde fået lovet, ville nok have passet bedre til. Lækkert var det nu alligevel – men jeg spiste alt chokoladeisen først og creme bruléen bagefter, og ikke det hele samlet.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (32)

Det afsluttede en fantastisk middag, som havde efterladt os fyldt til bristepunktet med lækker mad og gode oplevelser – og alligevel var der nogen, der godt kunne drikke en tår kaffe med sødt. Min far og jeg måtte dog begge takke nej, selvom jeg smagte lidt på det søde alligevel. Det søde var Munkebjergs egne fyldte chokolader, der kom i to varianter. En hvid chokolade med peanutbutterfyld (min favorit af de to – jeg tror der var blandet noget karamel i peanutbutteren, så det var en lækker og behagelig smag, og ikke tør som peanutbutter normalt er) og den anden var mørk chokolade med mynte og spiseligt sølv.

2013 Munkebjerg Hotel 110513 (34)

Og så var der altså heller ikke mere på menuen den dag!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.