Velkommen

Dansk

Det var lidt en længerevarende proces at finde på en velkomstdrink, som vi begge kunne lide. På selve vielsesdagen skal vi spise på en fin restaurant, hvor vi får en personlig menu. Jeg var meget skuffet, da jeg ikke fik indløst mit ønske om at få serveret en spændende alkoholfri velkomstdrink. Jeg drikker ikke alkohol overhovedet, og normalt når man kommer i byen og siger at man ikke drikker alkohol, så får man et glas appelsinjuice i stedet, hvilket faktisk er ret nedslående nogle gange. Så lige denne dag, på min bryllupsdag, havde jeg set frem til, at nu havde jeg chancen for at få noget jeg ville kunne lide og syntes var spændende – men det ville de ikke tilbyde. Deres undskyldning var noget med at de ikke ville servere “søde” drikke før middagen. Jeg ved ikke hvorfor en alkoholfri velkomstdrink nødvendigvis skal være sød? Men det kunne de i hvert fald ikke finde ud af. De tilbød et glas saft i stedet. Det er min bryllupsdag og så kan jeg få et glas saftevand? Det tror jeg ikke lige. Så hellere undvære.

Når jeg nu så ikke kunne få den alkoholfrie drink til brylluppet, som jeg gerne ville have, så lagde det mere pres på velkomstdrinken til receptionen. Ledsageren ville jo gerne have noget med bobler, men på et eller andet tidspunkt i løbet af mine bryllupsfestligheder vil jeg altså gerne have en drink, der er til mig. Så kan alle andre drikke alkohol resten af året. Men hvad skulle det så være? Det tog lidt tid at blive enige om det.

I første runde forsøgte Ledsageren sig med æblejuice og lime og sprite. Han ville gerne have noget med lime i. Vi ville begge gerne have noget “friskt”. Hans første forslag smagte udmærket, men resultatet mindede lidt for meget om at få et glas saftevand, og det gider jeg ikke. (Jeg fik ikke fotograferet Runde #1)

I anden runde gjorde jeg et forsøg. Jeg ville gerne have noget med frugt, og noget som ikke bare var en ensartet masse. Jeg blendede noget friskt mango og noget hindbær, og så eksperimenterede vi lidt med at blande først sprite i mangoen og have det i bunden, og så sprite i hindbærene og have det i bunden. Vi tilsatte også lime, for det ville Ledsageren stadig gerne have.

2013 Velkomstdrink 120413 (3) 2013 Velkomstdrink 120413 (2) 2013 Velkomstdrink 120413 (1)

Han var dog ikke så vild med mit forslag. Han syntes det mindede for meget om en smoothie. Jeg kunne godt lide smagen af mango. Det er ikke noget man får i drinks så tit, så det syntes jeg var en interessant smag at servere.

Til Runde # 3 købte jeg en flaske hyldeblomstsaft, og den forsøgte vi at blande på to forskellige måder: Først med sprite og så med danskvand. Saften er meget sød i sig selv, så vi kom hurtigt frem til at sodavanden ikke er nødvendig. Derudover tilføjede jeg også nogle isterninger lavet af hindbærkompot, som jeg havde frosset i nogle små hjerteforme. Det så sådan set meget dekorativt ud.

2013 Velkomstdrink 200413 (2)

Vi kunne begge godt lide smagen af hyldeblomst, jeg var bare lidt usikker på, om den ikke ville blive for kedelig bare sådan. Bare en klar drik med en isterning i – også selvom det sådan set ser meget elegant ud.

Jeg forsøgte så at opløse en af isterningerne og komme det i bunden af et glas og herefter tilføje mere af drikken, hvilket dog gav et lidt mudret resultat.

2013 Velkomstdrink 200413 (4)

I det store hele er vi dog tilfredse og enige om det, vi kom frem til. Selve “væsken” vil bestå af hyldeblomstsaft blandet med danskvand, og hertil tilføjes hjerteformede hindbæristerninger, og i bunden af glasset tilføjer vi lidt fintblendet hindbærkompot. Jeg er lidt bekymret for, om drikken så bliver for lyserød til at man kan se isterningen, men Ledsageren argumenterer, at hvis man ikke kan se at det er et hjerte, så er det bare en isterning, og så er der ingen skade sket alligevel. Jeg blander nok også lidt lime i hindbærene.

Og det var sådan velkomstdrinken blev valgt.

2013 Velkomstdrink 200413 (3)

2013 Velkomstdrink 200413 (1)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.