Vaffeldag 2013

Dansk

2013 Vaffeldag (3)

Glædelig Vaffeldag 2013!

Vi fik endelig indviet vores nye dobbelt-vaffeljern, og det gik super hurtigt med at få dem bagt. Det eneste negative ved maskinen er at den varmer meget kraftigere på toppen end på bunden, så bundene er lige en tand for lyse til at være “perfekte”, men de smager godt alligevel.

Menuen bestod af:

  • Almindelige vafler
  • Vafler med hindbær vendt i
  • Karamelliserede nødder og banan
  • Flødeskum
  • Chokoladeis
  • Tre slags syltetøj
  • Sukker
  • Nutella

Jeg er vældig tilfreds med hindbærvaflerne. Hindbærene smagte godt igennem og gav en rigtig god smag – så meget at man kan spise vaflerne uden andet til (eller akkompagneret af en god vanilleis).

Opskriften på vafler har jeg fra Smitten Kitchen. Jeg bruger den typisk som den er, men jeg har tidligere prøvet at skifte kærnemælk ud med sødmælksyoghurt, da jeg havde en rest i køleskabet, uden at dette gjorde nogen skade på smagen.

Kærnemælksvafler

3 personer til aftensmad, 6 personer til dessert

  • 4 dl kærnemælk
  • 2 æg
  • 4½ dl mel
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk vanillepulver eller vanillesukker

Hæld kærnemælken i en skål. Del æggene og kom blommerne i kærnemælken og æggehviderne i en skål for sig.

Pisk æggehviderne indtil de kan stå selv, når du vender skålen på hovedet.

Pisk kærnemælk og æggeblommer sammen. Tilsæt herefter alle de tørre ingredienser og pisk det til en ensartet masse. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i, og dejen er klar til bagning.

Vaflerne var både bløde og sprøde og havde en god smag. Det var hverken første eller sidste gang at vi benyttede os af denne opskrift.

Vaffelopskriften er forholdsvis neutral, men man kan altid komme lidt revet citronskal i dejen for at give lidt ekstra smag, eller måske revet chokolade, frysetørret bær eller lignende.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.