Pie Day 2013

Dansk

2013 Pie Day 130313 (27)

Den 14. marts er international tærtedag, og det fejrer vi naturligvis også hjemme hos os. I år lavede jeg en karamel-nødde-og-chokoladetærte, der bestod af en tærtebund med vanillekorn i, et karamellag med diverse nødder (mandler, hasselnødder og paranødder), og herefter et tykt lag mørk chokoladeganache, hvor jeg vist fik brugt cirka 800 g chokolade! Men det skal man ikke tænke for meget over. På toppen et lag hakket daim.

Desværre kunne vi i år ikke fejre Pie Day på den rigtige dato, da jeg den 14. marts havde tid ved en kæbekirurg for at få fjernet en visdomstand, så i stedet tog jeg en tærte med til desserten, da vi havde onsdagsspisning hos mine forældre. Jeg havde selvfølgelig varskoet dem, og de havde så taget min tærteidé til sig, og diskede selv op med to forskellige slags tærter til aftensmaden.

2013 Pie Day 130313 (20)

Til forret fik vi en rigtig god rejetærte serveret med en lige så god reje-og-nuddelsalat. Jeg kunne nemt have spist mig mæt i det, men der var lovning om flere tærter. Hovedretten bestod af en stærk kyllingetærte med diverse grøntsager og kokosmælk, som blev serveret med to forskellige salater: en med tomat og feta, og en med revet parmesan og croutoner. Ledsageren foretrak kyllingetærten.

2013 Pie Day 130313 (23)

Derudover må jeg også henlede opmærksomheden på min fars dækning af bordet, da han føler at hans del af arbejdet ikke bliver publiceret nok på bloggen. Så her er et hyggebillede af spisebordet:

2013 Pie Day 130313 (18)

Chokoladetærten blev serveret med flødeskum, og vi lavede den sædvanlige fejl, som vi altid laver når jeg sætter en solid chokoladetærte på bordet, og det var at antage at vi snildt kunne spise lige så stort et stykke som vi kan af alle andre tærter. Det kan man ikke. Det lykkedes Ledsageren at spise sit stykke, men både min far og jeg måtte lade noget tilbage på tallerkenen. Den smagte godt, men det er en meget bastant, mættende og fyldig kage, og jeg kunne simpelthen ikke spise mere, selvom jeg havde lyst.

Til kaffen blev der sat lidt godter på bordet i form af fyldte dadler og chokolade, men jeg må indrømme at jeg var stopmæt på det tidspunkt og ikke kunne nyde den ellers gode marabou daim, som pt. er min favoritchokolade.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.