Aftensmad d. 01.03.13

Dansk

2013 Simoncini 010313 (6)

I fredags kom mine forældre på besøg til en omgang spisning og overnatning. Denne weekend var der jo Chokoladefestival i København, og den skulle vi af sted til. De kom derfor fredag omkring spisetid, hvor Ledsageren og jeg blev trakteret en tre-retters-menu som takeaway fra Simoncinis Vinrestaurant, hvor vi efterhånden har spist et par gange, også som takeaway. De laver faktisk god takeaway til gode penge også!

Vi ville alle sammen have kalvekød til hovedret (valget stod mellem kalvekød og fisk, og jeg tør ikke rigtig tage “hel fisk” som takeaway – der skal ikke meget til før sådan en fisk bliver tør, kold og kedelig!), og derudover tog vi til forret 2 x pasta med ragú og 2 x ovnbagt pasta med laks. Til dessert 2 x tiramisú og 2 x chokolade-og-lime-dessert.

Forretterne var rigtig fine. Pasta i vildsvinekødsovs var god med en udmærket smag, og der var stadig bid i pastaen. Forretten med laks var også rigtig fin, og der var store stykker hel laks i pastaen, ikke bare småbidder, som jeg måske alligevel havde regnet med! Vi fik også brød med til forretten, og det smagte også OK.

2013 Simoncini 010313 (5)

Hovedretten var som sagt kalvefilet med ovnstegte kartofler og blomkål, og det hele smagte sådan set rigtig lækkert.

2013 Simoncini 010313 (9)

Tiramisú er nok en af de eneste desserter i verden, som jeg ikke kan lide. Jeg kan ikke lide kaffe, jeg kan ikke lide marsala, jeg bryder mig ikke om ladyfingers, og jeg er ikke så vild med mascarpone, men lige den sidste del er jeg nok blevet lidt bedre til. Så de andre kunne deles om tiramisúen, så tog jeg i stedet chokoladedesserten, og den var faktisk den bedste del af menuen.

Chokoladekagen havde en god konsistens, og på toppen var en limemousse, som så nydelig ud og smagte godt. Limesmagen passede rigtig godt til chokoladen, og det er en kombination jeg vil holde in mente til en anden gang. Desserten blev akkompagneret af et kugler syrlig sorbetis, som jeg dog slet ikke syntes passede til. Desserten havde allerede syrlighed fra limemoussen, og sorbeten smagte for grape-agtigt, hvilket er en frugt jeg ikke bryder mig om. Jeg kan godt lide sorbetis, men her passede det slet ikke ind. De skulle i stedet have brugt en flødeis af en art.

2013 Simoncini 010313 (11)

Til kaffen havde mine forældre taget lidt godter med hjem fra deres seneste udlandsrejse til Dubai, så vi fik prøvesmagt chokoladedyppede dadler og chokolade lavet på kamelmælk! Sidstnævnte kan desværre ikke anbefales! Det havde en meget underlig smag, som jeg ikke lige brød mig så meget om, men dadlerne var fine. Vi fik også lidt småkagerester til.

De havde også taget en gave med i form af et par flotte øreringe, som jeg dog på nuværende tidspunkt har glemt at tage et billede af, så det må vente til senere.

Et andet vigtigt punkt i løbet af aftenen bestod i prøvesmagning af vinen til brylluppet! Min far ville gerne sponsorere vinen, forudsat han får resterne med hjem efter festen, så han havde købt kassevis af både hvid- og rødvin, som blev testet henover middagen. Nu drikker jeg jo ikke selv alkohol, men dem i selskabet, der gør, gav vinen gode karakterer.

Brylluppet nærmer sig også efterhånden med hastige skridt, og det varer ikke længe, før vi helst skal have styr på det hele. I starten syntes jeg at der var riiiiigtig lang tid til, men nu er det lige pludselig marts, hvilket betyder at næste måned er april, og så går det ellers løs i maj!

2013 Simoncini 010313 (7)

 

Reklamer

4 thoughts on “Aftensmad d. 01.03.13

 1. Det må være spændende med brylluppet 🙂 Der er sikkert rigtig meget, der skal planlægges.

  Hvordan var besøget på chokoladefestivalen? Købte du noget? Synes, det er lidt af en dyr fornøjelse at komme ind der.

  • Du har ret i at det er dyrt at komme til Chokoladefestival, og jeg er nok for nærig til at betale det selv. 🙂 Heldigvis blev vores besøg sponsoreret af mine forældre, som er medlem af Chokoladeselskabet.

   Jeg fik købt et par påskeægsforme og nogle transfersheets til fyldte chokolader, og det var ganske tilfredsstillende. 🙂

   Jeg fik også taget nogle billeder af festivalen, som jeg håber at få lagt på i aften.

 2. Okay, spændende 🙂 Vil du lave påskeæg med formene i år, tror du? Har selv gået og kigget på forme nogle år, men har oftest lavet marcipanæg, fordi jeg har en marcipangris herhjemme 😉 Har dog ikke lavet hjemmelavede påskeæg nogle år af hensyn til energien. Så Christian får oftest et lækkert et, jeg køber. Det svinger lidt, hvor det er fra. Sidste år var det vist fra Frellsen.

  • Jeg har i flere år tænkt på at jeg gerne ville lave påskeæg, men så har der aldrig rigtig været tid til det, og jeg har ikke haft nogle officielle forme før nu, selvom jeg har haft dem stående på ønskelisten i nogle år. Men jeg håber at det bliver til noget i år, nu hvor jeg har købt dem. 🙂

   Jeg er også en marcipangris. 😀 Men marcipan er selvfølgelig en sund last, det er jo fyldt med mandler. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.